Rainer Mahlamäelle Prinssi Eugen -mitali

Rainer Mahlamäki on valittu yhdeksi Prinssi Eugen -mitalin saajaksi, perusteluina erityiset taiteelliset ansiot. Kyseessä on Ruotsin kuningasperheen myöntämä merkittävä tunnustus, jonka ojentaa 17.11. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.
Palkinnon myötä Rainer Mahlamäki liittyy arvostetuimpien pohjoismaisten arkkitehtien joukkoon: saman tunnustuksen ovat aikanaan saaneet arkkitehdit Jörn Utzon, Sverre Fehn ja Alvar Aalto. Edellisen kerran palkinto myönnettiin suomalaiselle arkkitehdille 13 vuotta sitten.
Vuoden 2017 palkittavien luettelo on lyhyt ja vaikuttava. Mahlamäen ohella palkinnon saavat: taidemaalari ja graafikko John-Erik Franzén, kuvanveistäjä Eva Hild, taiteilija Jockum Nordström, suomalainen muotoilija Eero Aarnio ja norjalainen kuvanveistäjä Siri Aurdal.
Prinssi Eugen -mitali on Ruotsin kuninkaan Kustaa V:n prinssin 80-vuotispäivän kunniaksi vuonna 1945 perustama palkinto. Se jaetaan vuosittain tarkoin valikoiduille pohjoismaisille taitelijoille tunnustuksena poikkeuksellisista ansioista. Julkaistu 8.11.2017
Takaisin

Hae sivustolta: