Puupalkinto 2012 Asunto-osakeyhtiö PuuEralle

Puuinfo tiedottaa 29.11.2012:
Vuoden 2012 Puupalkinnon saa Vierumäen puukerrostalo, Asunto-osakeyhtiö PuuEra. Puupalkinto julkistettiin valtakunnallisilla Puupäivillä 29.11.2012 Wanhassa Satamassa. PuuEran on suunnitellut Vuorelma Arkkitehdit Oy. Suomen ensimmäinen viisikerroksinen puukerrostalo on monella tavalla uuden puurakentamisen uranuurtaja. Kohde suunniteltiin edellisten palomääräysten aikana tapauskohtaista toiminnallista palomitoitusta hyödyntäen.
Hankkeen taustalla on rakennusliikevetoinen yritysryhmähanke, jossa puualan yritykset ovat olleet aktiivisesti mukana. Talon rakenteissa yhdistetään eri materiaalien hyvät ominaisuudet yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi, mistä myös seuraa rakenteille annettu hybridi-nimi.
Talo pystytettiin teltan suojassa käyttämällä pitkälle teollisesti esivalmistettuja elementtejä. Kohteen rakennusaika oli huomattavan lyhyt ja rakennuskustannuksiltaan talo oli kilpailukykyinen. Asukkaiden mukaan talo on erittäin hiljainen. Talossa on hyödynnetty rakennusliike Reposen matalaenergiarakentamisen konseptia, jonka soisi yleistyvän asuntotuotannossa laajemminkin.
Rakennuksen arkkitehtuuri on iloista ja varmaa. Puuta on käytetty monipuolisesti mutta konstailemattomasti. Porrashuoneessa puutalon tuntu on vahvasti läsnä.
Vaikka Puupalkinto on ensisijaisesti arkkitehtuuripalkinto, palkintolautakunta haluaa korostaa tämän vuoden palkinnossa yrityslähtöisen kehitystoiminnan merkityksellisyyttä puurakentamisen edistämisessä. Hankkeen arvoa nostaa, että sen toteutuksesta ja tuloksista on kerrottu avoimesti koko hankkeen ajan ja että hankkeen ratkaisuihin on voinut tutusta myös sen omien internetsivujen kautta. Kohde on saavuttanut erittäin paljon myönteistä julkisuutta ja näkyvyyttä mediassa, mikä on omalta osaltaan edistänyt suomalaista puukerrostalorakentamista.Julkaistu 29.11.2012
Takaisin

Hae sivustolta: