”Punos” Oulunsalon Varjakan kilpailun voittajaksi

Oulunsalon Varjakka on yksi maamme parhaiten säilyneitä saariyhdyskuntia. Alue sijaitsee arvokkaiden Liminganlahden lintuvesien ääressä. Visiona on, että siitä Varjakasta kehittyy historiaan, kulttuuriin, luontoon ja mereen perustuva elämyspalvelukeskus.
Oulun kaupunki ja Oulunsalon kunta järjestivät asemakaavoituksen pohjaksi kutsukilpailun merellisen virkistys- ja lomaasuntoalueen suunnittelusta Varjakkaan. Tavoitteena oli löytää loma-asumisen toteuttamiseen innovatiivisia maankäytön ratkaisuja ja esimerkki tyyppiloma-asunnosta. Kilpailuun kutsuttiin Arkkitehtitoimisto Kristiina Karlsson, Arkkitehtitoimisto m3, Eriksson Arkkitehdit sekä Arkkitehdit Sarlin+Sopanen ja Arkkitehtitoimisto Emma Johansson.
Palkintolautakunta totesi ehdotuksen ”Punos” maankäyttöidealtaan vahvimmaksi ja kehityskelpoisimmaksi. ”Punoksen” tekijöinä olivat arkkitehdit SAFA Emma Johansson ja Heikki Riitahuhta, Arkkitehtitoimisto Emma Johansson / Studio Puisto sekä arkkitehdit SAFA Olli Sarlin ja Marja Sopanen, Arkkitehdit Sarlin+Sopanen.
Ehdotuksen ”Oksa” loma-asuntotyypistö oli niin korkeatasoinen, että palkintolautakunta päätti antaa ehdotukselle toisen palkinnon. Ehdotuksen tekijöinä olivat arkkitehdit SAFA Kari Nykänen, Janne Pihlajaniemi, Jaakko Kallio-Koski, Henrika Pihlajaniemi, Hanna Kosunen sekä arkkitehtiylioppilaat Emma Koivuranta, Ville Rautiainen ja Eevi Juuti, Arkkitehdit m3.
”Punoksen erilaiset loma-asuntotyypit on sovitettu Varjakan alueen ympäristöön taitavasti. Asuntosuunnitelmat ovat onnistuneita ja luontevia. Laajennettava atrium-talo on mielenkiintoinen lisä suomalaiseen loma-asuntotyypistöön.
Ehdotuksen ”Oksa” suunnitelmissa on otettu taitavasti huomioon näkymien avautuminen ja naapurien läheisyys. Erilaisille käyttäjäryhmille suunniteltujen rakennusten arkkitehtuuri on hallittua ja Varjakan vanhaan rakennuskantaan sovitettua.”, todettiin arvostelussa.
Kilpailijoiden valitsemana tuomarina kilpalussa toimi Aaro Artto.Lue lisääVoittanut ehdotus Punos, Arkkitehtitoimisto Emma Johansson / Studio Puisto / Arkkitehdit Sarlin+Sopanen
Oulunsalon Varjakka, toinen palkinto, ehdotus Oksa, Arkkitehdit m3
Julkaistu 27.3.2013
Takaisin

Hae sivustolta: