Pietilä-palkinto Uusi Kaupunki Oy -kollektiiville

Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy:öön kuuluvat seuraavat toimistot:
Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy, Futudesign Oy, Studio Puisto Arkkitehdit Oy, Jada Oy, Hukkatila Oy, Pro Toto, Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy (AOR),
Kaleidoscope AS, Avarrus Oy, MUUAN Oy, LUO Arkkitehdit Oy, Virkkala de Vocht.
RTS:n hallituksen nimittämään palkintolautakuntaan kuuluivat professori Markku Hedman, Tampereen teknillinen yliopisto, pääsihteeri Paula Huotelin, Suomen Arkkitehtiliitto ry SAFA ja arkkitehti Tuomo Hahl.
Palkintolautakunta perusteli päätöstään seuraavasti:
”Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy edustaa uudenlaista osallistavaa ja eri toimijoiden yhteistyöhön perustuvaa suunnittelun tapaa. Kollektiivi kokoaa yhteen joukon suomalaisia nuoren polven arkkitehtitoimistoja ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisia. Kollektiivin tavoite on tehdä kaupunkisuunnittelua avoimemmaksi ja vahvistaa ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa omaan ympäristöönsä. Kollektiivi koostuu kaikkiaan 12 arkkitehtuurialan suunnittelutoimistosta. Uusi Kaupunki Kollektiivin muodostavat toimistot edustavat tämän ajan arkkitehtuuriajattelua ja suunnittelutoimintaa monipuolisesti. Toimistot ovat tahoillaan menestyneet lukuisissa koti- ja kansainvälisissä kilpailuissa.”
Rakennustietosäätiö RTS:n hallitus jakaa joka toinen vuosi Pietilä-palkinnon tunnustuksena merkittävästä työstä arkkitehtuurin uudistamiseksi. Palkinto myönnetään nuorelle arkkitehdille tai hänen ryhmälleen ja se on suuruudeltaan 7000 euroa.
Lisätietoja: Merja Laitinen, merja.laitinenrakennustieto.fi , puh. 0207 476 301
Uusi Kaupunki Kollektiivi Oyhttp://www.uusi-kaupunki.fi Julkaistu 2.9.2016
Takaisin

Hae sivustolta: