Paasitorni sai erikoispalkinnon tiiliarkkitehtuurikisassa

”Kohteen norsunluun valkoisista tiilistä pitsimäisesti muurattu julkisivu tekee katsojaan lähtemättömän vaikutuksen”, tuomaristo totesi kohteesta.
Pitsimuurausidea lähti Summasen mukaan liikkeelle hotellioperaattori Scandicin toiveesta, että huoneissa olisi parvekkeet. Muuraustapaan päädyttiin, koska sillä tavalla saatiin parvekkeihin luonnonvaloa. Summanen ei tiedä toista kohdetta Suomessa, jossa pitsimuurausta olisi käytetty tässä laajuudessa.
”Tilaaja Helsingin Työväenyhdistyksen työn johtoajatuksena on arkkitehtuuri. Tällaista suunnittelua ei voisi tehdä, jos sen takana ei olisi tilaajan vankkumaton tuki.”
Paasitornin muurattu julkisivu poikkeaa tavanomaisesta siksikin, koska sen muoto on lähes kauttaaltaan kaarevalinjainen. Laajennus etenee vapaassa geometriassa. Lähes kaikki kulmat on pyöristetty.
Wienerbergerin markkinointijohtaja Juha Karilainen kertoo, että pitsimuurausta varten yritys kehitti asiakkaan kanssa varta vasten kohteeseen sopivan tiilen. Haasteena oli se, miten pitsimuurauksessa saadaan rakenne raudoitettua kestävästi.
”Kohde on rakenteellisesti yksi vaativimpia muurauskohteita Suomessa.”
Arkkitehtuurikilpailussa jaettiin pääpalkinto ja palkinnot viidessä eri kategoriassa. Pääpalkinnon voitti Thaimaa Film Institute. Toisen erikoispalkinnon voitti Kroatian Pulassa sijaitseva arkkitehti Andrija Rusan suunnittelema rapattupintainen toimistotalo House of Light.
Wienerberger Brick Award -palkinnot on jaettu vuodesta 2004. Ne jaetaan joka toinen vuosi.Lähde: RakennuslehtiJulkaistu 14.5.2014
Takaisin

Hae sivustolta: