Onko takataskussasi mielenkiintoisia arkkitehtuurikasvatuksen hankkeita?

Osallistu niillä kilpailuun 15.2.2017 mennessä!
Arkkitehtuurin tiedotuskeskus ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA kutsuvat lasten ja nuorten arkkitehtuurikasvatuksen tekijöitä ja edistäjiä osallistumaan kansalliseen kilpailuun, jonka voittajaehdotukset lähetetään edustamaan Suomea kansainväliseen mittelöön.
Architecture & Children Golden Cubes Awards -Suomen osakilpailu etsii ja palkitsee 1.8.2014–15.3.2017 välillä toteutettuja tai käynnistettyjä arkkitehtuurikasvatuksen hankkeita.
Kilpailuehdotukset voivat esitellä esimerkiksi arkkitehtuurin ymmärrystä edistäviä kursseja, oppitunteja, tapahtumia, sähköisiä tai painettuja julkaisuja, opetusmateriaalipaketteja, pelejä, elokuvia tai tietokone-ohjelmia.
Arkkitehtuurin, kasvatuksen, arkkitehtuurikasvatuksen ja media-alan asiantuntijoista koostuva arvovaltainen tuomaristo valitsee voittajat neljässä sarjassa:
1) Koulu (peruskoulu, lukio)
2) Kulttuuri-instituutio (taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurialan oppilaitokset, museot, galleriat, säätiöt, yhdistykset ja muut yhteisöt)
3) Kirjallinen tuote (artikkeli, kirja, lehti ja oppimateriaali)
4) Audiovisuaalinen hanke (dokumentti, elokuva, tv-ohjelma ja audiovisuaalinen oppimateriaali)
Kullakin ehdotuksella voi osallistua vain yhteen sarjaan. Jos toimija haluaa osallistua useampaan sarjaan on niihin lähetettävä kuhunkin omat ehdotuksensa. Voittajat valitsee arvovaltainen, viisihenkinen tuomaristo, joka koostuu arkkitehtuurin, kasvatuksen, arkkitehtuurikasvatuksen sekä media-alan asiantuntijoista.
Kansallisen kilpailun satoa kootaan näyttelyksi ja ideapankiksi Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen verkkosivulle. Voittajat palkitaan lehti- ja kirjapalkinnoin sekä lähetetään edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun UIA:n eli kansainvälisen arkkitehtien liiton maailmankonferenssin yhteydessä järjestettävään Architecture & Children Golden Cubes Awards -näyttelyyn Seouliin, Koreaan.Kilpailuaika: ehdotukset 15.2.2017 mennessäKansainvälisen kilpailun järjestäjä: UIA Architecture and Children Work ProgrammeSäännöt: Kilpailun säännöt (englanniksi) ja Kansalliseen kilpailuun osallistuminen (englanniksi)Osallistuminen: https://www.webropolsurveys.com/S/568D463C74BC9AD9.parLisätietoja ja osallistuminen kilpailuun: http://archinfo.fi/2016/10/uia-architecture-and-children-golden-cubes-awards-jaossa-kolmatta-kertaa/
Suomen osakilpailun järjestävät yhteistyönä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus. Kansainvälisen kilpailun järjestää UIA Architecture and Children Work Programme.
Tuottaja Mikko Laak, mikko.laakarchinfo.fi, +358 50 458 9500
Arkkitehtuurikasvatuksen erityisasiantuntija Jaana Räsänen, jaana.rasanenarchinfo.fi Julkaistu 28.10.2016
Takaisin

Hae sivustolta: