Nuoret arkkitehdit suunnittelevat kelluvan näköalapaikan Lontooseen

Lehdistötiedote The Finnish Institute in London
Suomen Lontoon Instituutin ja ja brittiläisen Architecture Foundationin nouseville suomalaisille arkkitehdeille suunnatun kilpailun voittajaksi on valittu Erkko Aartin ja Arto Ollilan ehdotus.
Suunnittelija Mikki Ristola liittyy Aartin ja Ollilan työryhmään jatkosuunnitteluvaiheessa. Viewpointiksi nimitetty kelluva näköalapaikka toteutetaan London Wildlife Trustin Lontoon keskustassa sijaitsevaan luonnonpuistoon vuoden 2013 aikana. Aarti, Ollila & Ristolan suunnittelema rakenne tulee palvelemaan näköalapaikkana ja opetustilana London Wildlife Trustin suositussa Camley Streetin luonnonpuistossa Lontoon King’s Crossissa. Regent’s Canalin varrella sijaitseva puisto toimii korvaamattomana opintokeskuksena lontoolaisille kouluille ja Viewpointin kelluvan rakenteen avulla London Wildlife Trust laajentaa opetustoimintaansa myös kanavan ja sen elämän tutkimiseen.
Erkko Aarti, arkkitehtuurikollektiivi Aarti, Ollila & Ristolasta sanoo: ”Haluamme tuoda esille suomalaisten arvostavaa ja kunnioittavaa suhtautumista luontoon ja mahdollistaa puiston käyttäjille houkuttelevan ja helposti lähestyttävän luontoelämyksen keskellä hektistä metropolia. Viewpoint on kelluva luonnontarkkailutila, joka kunnioittaa puistoa ympärillään. Samanaikaisesti sillä on oma identiteetti ja tunnistettava hahmo, joka erottuu jo kaukaa.”
Aarti, Ollila & Ristola valittiin voittajaksi kolmesta suomalaisesta arkkitehtiryhmästä kutsukilpailussa, johon osallistuivat myös Esa Ruskeepää Architects (ERA) sekä Muntola & Österlund. Viewpoint-kilpailun tuomaristossa olivat mukana muun muassa Bartlett School of Architecturin johtaja Marcos Cruz, Icon Magazine -arkkitehtuurijulkaisun toimituspäällikkö Owen Pritchard sekä Argent-rakennusyhtiön projektijohtaja Ken Trew.
Viewpoint toteutetaan yhteistyössä arkkitehtien sekä tilaajien Suomen Lontoon instituutin ja Architecture Foundationin kanssa London Wildlife Trustille.
Viewpoint-kilpailu ja -toimeksianto ovat jatkoa Suomen Lontoon instituutin, Achitecture Foundationin ja Arkkitehtuurimuseon vuonna 2012 toteuttamalle New Architects: Finland_UK -vaihto-ohjelmalle. Hanketta tukevat Taiteen keskustoimikunta, opetus- ja kulttuuriministeriö, Kier Group sekä Alfred Kordelinin säätiö.
Pressikuvia projektista voi pyytää instituutista Animaya Grantilta:
animaya.grant(@)finnish-institute.org.ukwww.erkkoaarti.fiwww.artoollila.fiLinkki tiedotteeseenJulkaistu 23.1.2013
Takaisin

Hae sivustolta: