Nuoren arkkitehdin Bryggman-apuraha 2018 Erkko Aartille

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää vuoden 2018 nuoren arkkitehdin Bryggman-apurahan arkkitehti Erkko Aartille.

Apuraha myönnetään Aartin poikkeuksellisen aktiivisesta osallistumisesta ja menestymisestä arkkitehtuurikilpailuissa sekä toiminnasta menestyvän arkkitehtitoimiston osakkaana. Apurahan jakoi SAFAn varapuheenjohtaja Jonna Taegen Nuoren arkkitehtuurin foorumissa 16.11. Turun Kårenissa.

Erkko Aarti on menestynyt useissa vaativien julkisten rakennusten suunnittelusta järjestetyissä arkkitehtuurikilpailuissa. Hän on yhteistyössä Arto Ollilan ja Mikki Ristolan kanssa voittanut ensimmäiset palkinnot Tampereen taidemuseon ja Pyynikintorin alueen, Tuusulan lukion ja Monitoimitalon sekä Jätkäsaaren peruskoulun kansainvälisissä suunnittelukilpailuissa. Kansainvälisesti näkyvä työ on ollut Lontoon King ́s Crossiin kilpailuvoiton myötä toteutettu Viewpoint -luontopaviljonki.

Jätkäsaaren peruskoulu -hanke uudistaa kouluarkkitehtuuria
Erkko Aarti toimii projektiarkkitehtina ja avustavana pääsuunnittelijana vaativassa Jätkäsaaren peruskoulun hankkeessa, joka uudistaa suomalaista kouluarkkitehtuuria ja on ensimmäisiä alusta asti uuden opetussuunnitelman mukaan suunniteltuja kouluja. Hän toimii vastaavana suunnittelijana käynnistyvässä Tampereen taidemuseon hankkeessa yhdessä Arto Ollilan kanssa.

– Tunnustus kannustaa entisestään tavoittelemaan korkeatasoista arkkitehtuuria ja ottamaan osaa vaativiin arkkitehtuurikilpailuihin, Aarti sanoo.

Aarti kuuluu myös nuorten arkkitehtien muodostamaan Uusi Kaupunki -kollektiiviin.
– Uusi Kaupunki Kollektiivi on osaltaan uudistanut arkkitehdin toimenkuvaa ja luonut ammattikunnalle positiivista näkyvyyttä.

Aarti toimii tuntiopettajana Aalto-yliopiston rakennussuunnittelun Building design studio -kurssilla ja luennoi erityisesti tulevaisuuden oppimisympäristöjen suunnittelusta. Hän toimii myös sivutoimisena kalustemuotoilijana perheyritys Aartimber Oy:ssä, joka jalostaa lähituotettua puuta hienopuusepän tuotteiksi. Erkko Aartin suunnitelma on palkittu Habitare 2012 -messuilla jaetulla 2. palkinnolla sekä kansainvälisessä Cumulus LED lighting design -kilpailussa Bronze award -maininnalla.

Nuoren arkkitehtuurin foorumi Turussa 16.11.

Apuraha luovutetaan toista kertaa Turussa järjestettävässä Nuoren arkkitehtuurin foorumissa. Apurahan saajan lisäksi seminaarissa kuullaan puheenvuoroja myös aiemmilta Bryggman apurahan saajilta, Sarlotta Narjukselta (Sarc Architects), Samuli Naamangalta (sisustusarkkitehti) ja Kaisa Soinilta (kuvataiteilija, taiteen yliopisto-opettaja, TTY). Tilaisuuden järjestävät Bryggman-instituutti, Turun seudun arkkitehdit SAFA ja Turun kaupunki.

Hae sivustolta: