Marco Steinberg Arkkitehtuurimuseon hallituksen puheenjohtajaksi

Arkkitehtuurimuseon hallitus valitsi puheenjohtajakseen vuodelle 2013 Marco Steinbergin. Steinberg toimii strategisen designin johtajana Sitrassa, jossa hän on ollut mukana luomassa mm. Helsinki Design Lab-, Design Exchange Programme- ja Low2No -hankkeet.
Steinberg on valmistunut arkkitehdiksi Harvardin yliopistosta ja työskennellyt kyseisen yliopiston professorina kymmenen vuotta. Hän on työskennellyt myös mm. Peggy Guggenheimin museossa sekä Raili ja Reima Pietilän arkkitehtitoimistossa.
Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin arkkitehti Samuli Miettinen. Miettinen on Arkkitehtitoimisto JKMM:n perustaja ja osakas.
Hallituksen muut jäsenet ovat kulttuurineuvos Tuula Arkio, tutkimus- ja kehitysjohtaja Christer Finne, yliarkkitehti Sirkkaliisa Jetsonen, tutkija Eriika Johansson, vs. kulttuurijohtaja Veikko Kunnas, arkkitehti Sari Nieminen ja arkkitehti Riina Palva.
Hallituksen jäsenet nimeävät museon 18-jäseninen edustajisto, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Museovirasto. Lisäksi museon henkilökunta valitsee keskuudestaan edustajan hallitukseen.Julkaistu 18.1.2013
Takaisin

Hae sivustolta: