LASTEN JA NUORTEN ARKKITEHTUURIKOULU ARKKI ALOITTAA LASTEN ARKKITEHTUURIKOULUN ATEENASSA KREIKASSA

Yhteistyökumppani on Designembassador Oy, joka tulee tarjoamaan Arkin kursseja niin Kreikassa kuin Kyproksellakin. Arkkitehtuurikoulu Arkkia kansainvälisissä yhteistyöasioissa edustaa Arkki International Oy. Vastasolmittu yhteistyösopimus kattaa paikallisten arkkitehtien koulutuksen arkkitehtuuriopettajiksi sekä Arkin opetussisältöjen käytön Kreikassa ja Kyproksella lasten ja nuorten arkkitehtuuriopetuksessa.
Arkki on Suomen ensimmäinen lasten arkkitehtuurikoulu, ja maailmallakin ainutlaatuinen. Pääkaupunkiseudulla toimiva arkkitehtuurikoulu Arkki on vuodesta 1993 kehittänyt lasten ja nuorten arkkitehtuurikasvatuksen pedagogiikkaa Suomessa 4-19-vuotiaille lapsille ja nuorille. Arkki viettää 20-vuotisjuhlavuottaan 2014.
Arkkitehtuurikoulu Arkin lapsille ja nuorille suunnattu arkkitehtuurin opetustarjonta on maailman laajin opetuksen sisältöjen ja tuntimäärien mukaan mitattuna. Suomessa Arkin kursseille osallistuu viikoittain yli 500 lasta, vuositasolla yhteensä n. 5000.
Arkissa kehitetyt innovatiiviset opetusmenetelmät herättävät ihastusta maailmalla. Arkkitehtuuriopetus opettaa ymmärtämään rakennettua ympäristöä, kehittää matemaattista ajattelua, kolmiulotteista hahmottamista ja ongelmanratkaisutaitoja, sekä ylläpitää lasten luontaista luovuutta.
Arkin tavoitteena on herättää lapsissa ja nuorissa innostus ja mielenkiinto omaa ympäristöä kohtaan ja antaa välineitä aktiiviseen, osallistuvaan kansalaisuuteen.
”Lähitulevaisuudessa metropolisoituminen ja rakentamisen kiihtyminen tuovat valtavia haasteita mm. maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitteluun kaikkialla maailmassa. Me Arkissa uskomme, että arkkitehtuurikasvatuksen avulla voidaan antaa nuorille tietoa, taitoja ja vaikutuksen välineitä näiden haasteiden kohtaamiseen ja kestävää kehitystä edistäviin ratkaisuihin, riippumatta siitä mikä heidän tulevaisuuden ammattinsa tulee olemaan”, sanoo Arkin perustaja ja rehtori Pihla Meskanen.
Arkin lapsille ja nuorille suunnatut arkkitehtuurikurssit aloitetaan Kreikassa kesällä 2014. Ensimmäiset kurssit on suunnattu 7-9 ja 10-13-vuotiaille. Arkin Kreikan koulun pedagoginen vastaava on arkkitehti Stavros Martinos, joka opettaa arkkitehtuuria myös yliopistossa. Käytännön järjestelyistä vastaa Vassilios Bartzokas.
“Olemme vuosia ihailleet Arkin toimintaa. On mahtavaa saada tarjota tällaista koulutusta meidän lapsillemme Kreikassa”, sanoo Vassilios Bartzokas, Designembassador Oy:n toimitusjohtaja ja kolmen lapsen isä. Lisätietoa:
Pihla Meskanen, rehtori, Arkkitehtuurikoulu Arkki, / Tj. Arkki International Oypihlaarkki.net
+358 50 5174602
Vassilios Bartzokas, CEO, Designembassadordesignlobby.cngmail.com
+49 176 2 772 3 662 Julkaistu 17.2.2014
Takaisin

Hae sivustolta: