Vuoden Betonijulkisivu -palkinnon sai Kyrö Distillery Companyn uusi tynnyrivarasto

Kyrö Distillery. Kuva: Tuomo Hahl.

Vuoden 2019 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Avanto Arkkitehdit Oy kohteellaan Kyrö Distillery Companyn uusi tynnyrivarasto.

Voittaneessa työssä kiteytyy esimerkillisellä tavalla hyvän rakentamisen ja arkkitehtuurin perusvaatimukset toimivuudesta, kestävyydestä ja koettavuudesta. Avanto Arkkitehdit Oy valikoitui Kyrön järjestämän kutsukilpailun perusteella meijerialueen ja tynnyrivaraston arkkitehtisuunnittelijaksi.

Tynnyrivaraston osastoivat väliseinät on tehty varaston korkuisista betonielementeistä ja ulkoseinät sandwich-elementeistä. Sokkeli- ja sandwich-elementtien ulkokuoret on valettu mustasta väribetonista. Näiden julkisivuelementtien muotit tehtiin tislaamon yhden omistajan anopin vanhan ladon laudoista hartsimuottitekniikalla. Kehitetty tekniikka toistaa vanhojen lautojen pienimmätkin yksityiskohdat valmiissa betonijulkisivussa.

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.

Selkeä massoittelu, yksilaivainen symmetrinen perusratkaisu ja yksiaineinen julkisivumateriaali ja sen ainutlaatuinen tekstuuri luovat lähes sakraalin kokemuksen. Rakennuksen julkisivut tukevat tislaamon liiketoimintakonseptia ja sopeutuvat mittakaavaltaan, tekstuuriltaan ja väritykseltään hyvin Kyrön kylämaisemaan.

– Tynnyrivaraston ilmeikkäät julkisivut eivät ole vain irrallinen päälle liimattu ratkaisu, vaan osa toimivaa kokonaisuutta, jonka suunnittelu ja toteutus täyttävät esimerkillisellä tavalla kaikki hyvän arkkitehtuurin ja rakentamisen vaatimukset, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Tuomo Hahl.

Palkintolautakunnan jäseninä toimivat arkkitehti SAFA Sasu Marila sekä arkkitehti SAFA, päätoimittaja Maritta Koivisto. Tuomariston sihteerinä toimi diplomi-insinööri, jaospäällikkö Janne Kihula Betoniteollisuus ry:stä.

Hae sivustolta:

X