Kolme SAFAn jäsentä eduskuntaan

Uusi eduskunta aloittaa työnsä torstaina 25. huhtikuuta, jolloin pidetään valtiopäivien avajaiset. Safalaisista eduskuntavaaliehdokkaista tämän kevään vaaleissa valituksi tuli kolme edustajaa, joilla kaikilla on pitkä kokemus arkkitehdin tehtävistä. Anders Adlercreutzilla ja Veronica Rehn-Kivellä on jo aiempaa kokemusta kansanedustajana toimimisesta, mutta Jenni Pitko on eduskunnassa mukana ensimmäistä kertaa.

Anders Adlercreutz (RKP)

Anders Adlercreutz on 48-vuotias kirkkonummelainen kansanedustaja, yrittäjä, arkkitehti ja viiden lapsen isä. Adlercreutz on tehnyt lähes kaksikymmenvuotisen uran arkkitehtinä ja arkkitehtitoimiston osakkaana. Hän tuntee niin yrittäjien kuin lapsiperheiden arjen ja tietää, millaisia haasteita liittyy työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen.

 

Jenni Pitko (Vihreä liitto)

Jenni Pitko on 32-vuotias vihreä kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Oulussa. Pitko työskentelee arkkitehti- ja pääsuunnittelutehtävissä arkkitehtitoimisto Kanttia 2:ssa. Hän on ollut myös kuntapolitiikassa mukana noin kuusi ja puoli vuotta. Politiikassa Pitkon pääteemana on ilmastonmuutoksen torjuminen ja köyhyyden vähentäminen.

 

Veronica Rehn-Kivi (RKP)

Veronica Rehn-Kivi on 63-vuotias kansanedustaja Uudeltamaalta. Ennen päätoimista poliitikon uraa Rehn-Kivi toimi pitkään Espoon rakennusvalvonnan päällikkönä. Eduskunnan sosiaali- ja terveys- sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokuntien jäsenenä Rehn-Kivi on ollut mukana käsittelemässä maamme kaikkien aikojen suurinta reformia, Sote- ja maakuntauudistusta.

 

Hae sivustolta: