Kokoomus vahvisti asemansa TEKin valtuuston suurimpana ryhmänä

Kokoomus vahvisti asemansa TEKin valtuuston suurimpana ryhmänä
Kokoomus sai uuteen valtuustoon yhteensä 21 paikkaa ja vahvisti yhdellä lisäpaikalla asemaansa TEKin valtuuston suurimpana ryhmänä. Poliittisista ryhmistä myös Vihreät saivat yhden lisäpaikan. Vastaavasti puoluepoliittisesti sitoutumattomat ryhmät menettivät yhteensä kaksi paikkaa, vaikka yksi sitoutumattomista ryhmistä kasvoikin.
TEKin uuden valtuuston voimasuhteet ovat seuraavat (suluissa muutos edellisestä valtuustokaudesta):
* Kokoomus 21 (+1)
* Yhtenäinen TEK ja teekkarihenki (sit) 16 (-3)
* iTyö (sit) 14 (+3)
* TEKin Nuoret 6 (-2)
* Vihreät 6 (+1)
* Keskusta 2 (ei muutosta)
* Sosialidemokraatit 1 (ei muutosta)
* Tfifarna (sit) 4 (ruotsinkielisen jäsenjärjestö TFiFin vaalipiiri, järjestösopimuksen mukainen paikkamäärä)
Uutena ryhmänä kahdella ehdokkaalla vaaleissa mukana ollut Vasemmistoliitto ei saanut yhtään paikkaa.Ääniharavina poliitikot ja työpaikkojen luottamusmiehet
Vaalien ääniharava suurimmalla, eteläisellä vaalialueella oli TEKin hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja, Marjo Matikainen-Kallström (kok, Espoo) 231 äänellä. Seuraavina olivat Jyrki Kasvi (vihr, Espoo) 173 äänellä ja Mari Puoskari (vihr, Hki) 121 äänellä. Komeat 119 ääntä keräsi myös vaalien ikäpresidentti, 88-vuotias emeritusprofessori ja entinen kansanedustaja Martti Tiuri (yht, Espoo).
Läntisen vaalialueen äänikuningas oli Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Markku Kivikoski (yht., Tampere) 79 äänellä. Vähäväkisemmillä vaalialueilla idässä ja pohjoisessa suurimmat ääniosuudet keräsivät ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehenä työpaikallaan toimiva Kimmo Koskinen (kok, Varkaus), 57 ääntä, ja Nokian ylempien entinen luottamusmies Mikko Merihaara (kok, Oulu), 85 ääntä.
TFiF-vaalipiirissä suurimman äänisaaliin, 142 ääntä, keräsi Annica Lindfors (Tfifarna, Turku) , jossa ehdokkaita tosin asetti vain yksi vaaliliitto.
Uuden valtuuston jäsenistä 37 prosenttia on naisia, kun heidän osuutensa äänoikeutetuista on noin 20 prosenttia.
Äänioikeutettuja jäseniä TEKin vaalissa oli runsaat 51.000. Ehdokkaita oli 456. Äänestysprosentti oli 23,4, joka on 0,4 prosenttia vähemmän kuin kolmen vuoden takaisissa vaaleissa.
Tekniikan akateemiset TEKin valtuuston vaali toteutettiin nyt toisen kerran yhdistelmävaalina, jossa jäsen sai valintansa mukaan äänestää joko sähköisesti tai postitse. Annetuista äänistä yli 47 prosenttia oli sähköisiä.
Uuden valtuuston kokoonpano (varsinaiset ja varaedustajat) pdf-dokumenttina: http://lehti.tek.fi/sites/lehti.tek.fi/files/tek_vaalit_2014_valtuutetut_ja_varaedustajat.pdf
Lisätietoja: viestintäjohtaja Helena Andersson 040 553 1212Julkaistu 10.4.2014
Takaisin

Hae sivustolta: