Kestävä Kivitalo –palkinto Magneettikatu 14:lle Saunalahdessa

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään vuosittain yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Tänä vuonna palkinnon on voittanut Espoon Asunnot Oy / Magneettikatu 14 –kohde, jonka pääurakoitsijana on toiminut Lujatalo.
Espoon Saunalahteen valmistunut 115 asunnon kiinteistö koostuu kolmesta kuusikerroksisesta rakennuksesta, joiden kokonaiskerrosala on 9480 k-m2. Kahden pistetalon väliin jäävää puhdaslinjaista kaaritaloa reunustavat niin materiaaleiltaan kuin muodoiltaankin persoonalliset pistetalot. Arkkitehtonisessa toteutuksessa on onnistuttu yksinkertaisin tehokeinoin luomaan moderni, mutta samalla ajaton lopputulos.
– Lähtökohtana oli suunnitella mahdollisimman hyvä asuinkortteli ja käyttää kestäviä materiaaleja. Eri osapuolet muodostivat suunnittelusta toteutukseen tiimin, jonka työskentelyssä oli innostunut henki, kertoo arkkitehti SAFA Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:stä.
– Rakennuksen plastisilla muodoilla on saatu aikaan tiettyä flow-tunnelmaa, joka yhdistää erityyppiset massat kokonaisuudeksi. Kaareva julkisivu muodostaa sisäpihalle myös eräänlaisen suojaisan sylin, Veikko Mäkipaja luonnehtii.
Rakennuksen omaleimaista ilmettä lisäävät pitkistä, mustista tiilistä muurattu pohjoisjulkisivun jalusta, sekä väritehosteiden käyttö niin julkisivuissa kuin porrashuoneissakin. Laadusta kertovana yksityiskohtana on lasiseinäiset hissit, joista avautuvat näkymät Saunalahteen.
Näin lopputuloksena on kestävän kehityksen periaattein rakennetut asuinkerrostalot, joiden välipohjat ja julkisivut on paikalla rakennetut. Useiden eri laatutekijöiden ansiosta kohteelle myönnettiin tämän vuoden Kestävä Kivitalo -palkinto.
– Olemme hyvin otettuja kohteen saamasta Kestävä Kivitalo –palkinnosta, kertoo Lujatalo Uusimaan rakennuspäällikkö Harri Halinen. Meille kohteen rakentaminen oli yksi urakkakohde muiden joukossa. Lujatalon tuotantoketju esittää erityiskiitoksen rakennuttajalle saumattomasti toimineesta yhteistyöstä suunnittelun ja toteutuksen välillä.
Vuoden 2017 palkinnon saivat Espoon Asunnot Oy / Magneettikatu 14:n toteuttajat:
Pääsuunnittelija: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy
Rakennuttaja: Espoon Asunnot Oy
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Jonecon Oy
Urakoitsija: Lujatalo OyJulkaistu 2.10.2017
Takaisin

Hae sivustolta: