Kehäkukka 2012 -palkinto Vaisala Oyj:n uudelle pääkonttorille

Vantaan rakennusvalvonta tiedottaa 24.5.2012:
Vantaan rakentamisen laatupalkinnon eli Kehäkukka-palkinnon saa tänä vuonna Vantaanlaaksossa olevan Vaisala Oyj:n uusi pääkonttori ja sen rakennuttamis- ja suunnittelutehtäviin osallistuneet. Kunniamaininta annetaan Kanniston koululle ja sen arkkitehtisuunnittelusta vastaaville henkilöille ja hankesuunnittelupäällikölle.
Palkinnon perusteluissa todetaan, että Vaisalan pääkonttori edustaa uudenlaista työpaikka-arkkitehtuuria parhaimmillaan. Se on onnellinen synteesi korkeatasoista arkkitehtuuria, huipputeknologiaa ja monipuolista ympäristöosaamista.
Vaisala Oyj:n pääkonttori on Suomen ensimmäinen kultaisen tason LEED-sertifikaatin saanut rakentaja. Tämä Leadership in Energy and Environmental Design -tunnustus kertoo, että rakennus vastaa vihreälle rakentamiselle ja ympäristölle asetettuja korkeimpia tehokkuusvaatimuksia. Vaisala Oyj on halunnut tuottaa työntekijöilleen huomattavasti yleistä vaatimustasoa terveellisemmän työympäristön. Hankkeelle on myönnetty lukuisia muita palkintoja.
Vaisalan pääkonttorin arkkitehtuurissa näkyy rakennuksen luonne ja sen ympäristöystävälliset erityispiirteet, esimerkiksi aurinkoenergiaa keräävät paneelit on muotoiltu julkisivua rikastuttavaksi aiheeksi. Uusi toimisto-osa on suunniteltu taitavasti siten, että se kokoaa ja yhdistää laajan, aikojen kuluessa syntyneen rakennuskompleksin.
Projektinjohto, pääsuunnittelija ja koko työryhmä on onnistunut hallitsemaan vaativan kokonaisuuden ja myös loppuun asti hiotut yksityiskohdat. Lopputulos osoittaa rakennuttajan äärimmäistä laatutietoisuutta ja suunnitteluryhmän monipuolista osaamista. Hanke on julkaistu laajasti niin kotimaisessa kuin ulkomaisessa arkkitehtuuri- ja muun rakennusalan lehdistössä.
Kehäkukka-palkinnon saavat arkkitehti Michael Küttner, Arkkitehtitoimisto Küttner ky; pääsuunnittelija, projektipäällikkö Markku Haaslahti, Arkkitehtitoimisto Küttner ky, Vaisala Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Voipio, Vaisala Oyj:n riskienhallintajohtaja Jussi Kallunki, toimialajohtaja Jukka Hyttinen, Wise Group Finland Oy sekä lvi-suunnittelu, projektipäällikkö Risto Partanen, Haahtela-Rakentaminen Oy; projektinjohto ja työnjohto.Kunniamaininta Kanniston koululle
Kunniamaininta annetaan Vantaan kaupungin rakennuttamalle Kanniston koululle. Kyseessä on arjen ympäristöön suunniteltu mielenkiintoinen ja yllättävä kokonaisuus, jota ei voi olla huomaamatta. Massiivisuudestaan huolimatta rakennus sopeutuu luontevasti pientalovaltaiseen ympäristöön muodostaen leikkisän keitaan keskelle kylää.
Monipuolinen rakennus toimii alueen sydämenä palvellen ympäristöään monin tavoin ja tukien alueen yhteisöllisyyttä. Se erottuu edukseen tavanomaisesta koulurakentamisesta voimakkaalla ja ajanhenkisellä arkkitehtuurillaan. Myös tämä hanke on saanut monia huomionosoituksia ja julkaistu laajasti niin kotimaisessa kuin ulkomaisessa arkkitehtuurilehdistössä.
Kunniamaininnan saavat Kanniston koulun arkkitehtisuunnittelusta vastaavat henkilöt ja hankesuunnittelupäällikölle: arkkitehti Timo Koljonen, Linja Arkkitehdit Oy; pääsuunnittelija, arkkitehti Niko Ollila, Linja Arkkitehdit Oy; projektiarkkitehti ja hankesuunnittelupäällikkö Jukka Hagelberg.Aiemmat palkinnon saajat
Vantaan rakentamisen laatupalkinto perustuu Vantaan arkkitehtuuristrategiaan, joka hyväksyttiin vuonna 2006.
Ensimmäinen Vantaan rakentamisen laatupalkinto jaettiin vuonna 2007. Sen saivat Keravanjoen rannassa entisen silkkitehtaan vieressä Tikkurilassa olevien asuinkerrostalojen suunnittelijat ja rakentaja. Vuonna 2008 Kehäkukka-palkinnon saivat Tikkurilan Viertolassa olevan Bäckbyn eli Viertolan kartanon kolmen rakennuksen kunnostamisen suunnittelija sekä kunnostuksen toteuttajat.
Vuonna 2009 laatupalkinto on annettiin DHL-Business-Parkille, joka sijaitsee Aviapolis-alueella Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa, vuonna 2010 Pyhän Laurin kappelille, jonka Vantaan seurakuntayhtymä rakennutti Helsingin pitäjän kirkonkylään. Viime vuonna palkinnon sai Hakunilassa olevan Håkansbölen kartanon puiston restauroinnista vastanneet tahot. Julkaistu 20.5.2012
Takaisin

Hae sivustolta: