Katarina Siltavuori nimitetty Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon toiminnanjohtajaksi

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon uusi toiminnanjohtaja Katarina Siltavuori aloittaa tehtävässään 15.6.2020. Vuodesta 2016 tiedotuskeskusta luotsannut Hanna Harris siirtyi Helsingin kaupungin designjohtajaksi maaliskuun alussa, mistä lähtien vt. toiminnanjohtajana on toiminut viestintäpäällikkö Miina Jutila.

Katarina Siltavuori. Kuva: Irene Träskman.

Taidehistorioitsija, kuraattori Katarina Siltavuorella on pitkä kokemus visuaalisen kulttuurin kentältä. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Galerie Forsblomin johtajana, kuraattorina Designmuseossa, tuottajana ja asiantuntijana Ornamossa sekä World Design Capital 2012 -hankkeessa vastaavana tuottajana. Vuodesta 2018 lähtien Siltavuori on toiminut luottamustehtävässä Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiön puheenjohtajana.

”Katarina Siltavuoren monipuolinen kulttuurialan tuntemus sekä kokemus johtamisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä luovat yhdessä Archinfon henkilöstön vahvan asiaosaamisen kanssa hyvät edellytykset tiedotuskeskuksen toiminnan kehittämiselle entistäkin vahvemmaksi arkkitehtuurin kentän yhteistyön edistäjäksi ja yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Hanna Harrisin aikana Archinfo otti paikkansa osaavana, ripeästi reagoivana kansallisena ja kansainvälisenä toimijana. Erityisen vaativassa siirtymävaiheessa tiedotuskeskus on Miina Jutilan johdolla vienyt käynnissä olevia hankkeita mainiosti eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa”, toteaa Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen hallituksen puheenjohtaja Asko Takala.

”Olen työskennellyt suuren osan urastani muotoilun ja taiteen parissa, sekä vakiintuneissa nykytaiteen organisaatioissa että pienemmissä, uutta uraa kehittävissä hankkeissa, joissa työ on usein kohdistunut uusiin kansainvälisiin aloitteisiin. Uskon kansainväliseen ja ennen kaikkea pohjoismaiseen vuoropuheluun. On suuri kunnia jatkaa sitä hyvää työtä, jota Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on tähän asti tehnyt, ja olla mukana luomassa uutta tulevaisuutta arkkitehtuurin kentällä ja muuttuvassa maailmassa”, sanoo Katarina Siltavuori.

Vuonna 2013 toimintansa aloittanut Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo on oman alansa asiantuntija-, yhteistyö- ja välittäjäorganisaatio, jonka tehtävänä on vahvistaa arkkitehtuurin yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä edistää suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuutta kotimaassa ja maailmalla. Tiedotuskeskuksen toimintaa ylläpitää Arkkitehtuurikeskus ry, jonka jäseniä ovat keskeiset suomalaiset arkkitehtuurijärjestöt ja -organisaatiot. Archinfo on nuorin kahdeksasta opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta taiteen alan tiedotuskeskuksesta.

Hae sivustolta: