Kalasataman Sörnäistenniemen kerrostalokilpailun voittaja ratkesi

Lehdistötiedote VVO 3.10.2012
VVO järjesti yhdessä Helsingin kaupungin kanssa arkkitehtuurikilpailun Kalasatamaan rakennettavan kerrostalon suunnittelusta. Kilpailuun kutsuttiin Anttinen Oiva Arkkitehdit, ARK-house arkkitehdit ja Serum Arkkitehdit.
Kolmesta hienosta ehdotuksesta voittajaksi valittiin ehdotus ”Honey”, suunnittelijoinaan Selina Anttinen ja Vesa Oiva Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:stä.
Kalasataman Sörnäistenniemessä sijaitsevasta Kippari-korttelista avautuvat merelliset näkymät Mustikkamaalle ja Katajanokalle. Mustikkamaahan yhdistävä isoisänsilta sijaitsee tulevaisuudessa korttelin välittömässä yhteydessä. Sijainti tulevassa kaupunkirakenteessa sekä korttelista avautuvat näkymät tarjoavat mahdollisuuden poikkeuksellisen korkeatasoisen kaupunkikorttelin aikaansaamiseksi. Rakennettava vapaa-rahoitteinen kerrostalo täydentää ja monipuolistaa VVO:n asuntotarjontaa Helsingissä. Taloon tulee 44 asuntoa, joiden keskipinta-ala on 57 m².
Arvosteluraadin mukaan voittajaehdotus ”Honey” vastasi hyvin kilpailun tavoitteeseen. Sörnäistenniemeen halutaan kaupunkimainen ja tunnistettava asuinrakennus joka vahvistaa kaupunginosan identiteettiä. Ehdotusten arvioinnissa kiinnitettiin huomiota esteettisten, toiminnallisten, teknisten ja taloudellisten vaatimusten tasapainoiseen ratkaisuun.”Honeyn” julkisivut ovat tyylikkäät ja ilmeikkäät. Huoneistojen todettiin olevan näkymiltään mielenkiintoisia, mitoitukseltaan onnistuneita ja toimivia. Asuntotyypit luovat mahdollisuuksia erilaisille asumistavoille ja -tarpeille suhteellisen pienilläkin huoneistoaloilla.
Ehdotuksissa päästiin lähelle kilpailussa määriteltyjä kustannustavoitteita ja erot olivat pieniä. Yksikönjohtaja Jari Mäkimattilan mukaan kustannustehokkuutta on mahdollista vielä parantaa jatkokehityksen myötä.
Tontin rakennussuunnittelu jatkuu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta.Lisätietoja:
Jari Mäkimattila, VVO-yhtymä Oyj, yksikönjohtaja, puh.020 508 3614
Juha Heino, VVO-yhtymä Oyj, asiakkuusjohtaja, puh. 020 508 3704Julkaistu 4.10.2012
Takaisin

Hae sivustolta: