Kaksi uutta läänintaiteilijaa aloittaa työnsä Kouvolassa ja Hämeenlinnassa

Kaakkois-Suomen ja Hämeen taidetoimikunnat ovat kantaneet huolta siitä, ymmärretäänkö taiteen kuuluvan osaksi täyspainoista elämää myös silloin kun ihminen on heikoimmillaan. Taiteen terveysvaikutuksista on lukuisia tutkimuksia, joissa todetaan, että taidetta aktiivisesti kuluttavat ihmiset elävät pidempään ja pysyvät terveempinä. Kirsi Lajusen läänintaiteilijakauden tarkoituksena on saattaa yhteen yhteiskunnan eri toimijoita niin, että taiteilijat työllistyisivät paremmin ja taiteen terveysvaikutukset tulisivat osaksi yhteiskunnan rakenteita. Taide voi olla esimerkiksi osa kiinteitä rakenteita, kuten julkiset taideteokset tai se voi olla mukana käytössä, kuten hoitolaitoksiin järjestettävät tapahtumat. Lajunen siirtyy läänintaiteilijaksi Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia –toimintaohjelman koordinaattorin tehtävästä.
Arkkitehtuurin läänintaiteilijaa ei ole aikaisemmin ollut Kaakkois-Suomen ja Hämeen alueilla. Alan valinnalla halutaan vahvistaa rakennetun ympäristön suunnittelua ja arkkitehtuurikasvatusta. Eeva Astala vastaa lasten arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikasvatuksen yhteistyöverkoston sekä arkkitehtuurin ja muiden taiteenalojen yhteistyön vahvistamisesta valtakunnallisesti. Astala vahvistaa osaltaan myös prosenttitaiteen verkoston osaamista arkkitehtuurin osalta. Astala siirtyy läänintaiteilijaksi Arkkitehtuurikeskuksesta.
”Olemme Taikessa ottaneet alkaneen vuoden teemaksi Taide on lähellä. Lähellä olevaa taidetta edistetään tutustumalla taiteilijoiden arkeen ja tukemalla taiteilijoiden mahdollisuuksia työskennellä lähellämme ja saada työnsä tulokset koettavaksemme”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.
Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2015 Taikella on 40 läänintaiteilijaa maan eri alueilla.Lisätietoja:
Johanna Vuolasto
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Kaakkois-Suomen ja Hämeen toimipiste
p. 0295 330 870johanna.vuolastominedu.fi
Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702eva-maria.hakolaminedu.fiJulkaistu 20.4.2015
Takaisin

Hae sivustolta: