HURRAA! -palkinto 2016 Aalto-yliopiston oppimiskeskukselle ja Suvelan kappelille

HURRAA! -tunnustuspalkinto:
Aalto-yliopisto, Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniementie 9
Alvar Aallon vuonna 1970 suunnittelema Teknillisen korkeakoulun kampuskirjasto on kokenut muodonmuutoksen Arkkitehdit NRT Oy:n suunnitteleman peruskorjauksen takia. Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskus toimii uudella palvelukonseptilla opiskelijoiden yhteisinä tiedonhaku- ja opiskelutiloina.
Hienovaraisen korjaamisen keskeisiä tavoitteita on ollut rakennuksen alkuperäisten yksityiskohtien säilyttäminen, kuten pääjulkisivut ja kattomaailma sekä sisätilojen tilarakenne, yleisluonne ja materiaalit sekä aulojen pääkäytävät ja näkymät sekä valaisimet, kalusteet, verhoukset yms.
Peruskorjauksen yhteydessä on onnistuneesti huomioitu rakennuksen suojelutavoitteet. Kirjavaraston yhdistäminen Aallon kirjastosaleihin selkeästi erottuvin keinoin on raikas yhdistelmä nykyaikaa ja historiaa.
Hankkeen laajuus 7 505 kerrosneliömetriä.
Pää- ja rakennussuunnittelu: Arkkitehdit NRT Oy
Pääsuunnittelija: Arkkitehti Tuomo Remes
Tilaaja/rakennuttaja: Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
Urakoitsija: NCC-Rakennus OyHurraa! -kunniamaininta:
Suvelan kappeli, Kirstintie 24
Suvelan kappeli toimii monikulttuurisen alueen asukkaita yhdistävänä kiintopisteenä ja monikäyttötilana asukaspuiston, päiväkodin ja kappelin toiminnoille. Rakennus on avoin ja alueen kaikki asukkaat tervetulleeksi toivottava maamerkki ympäristössään. Suunnittelun lähtökohtana on ollut ekologisesti kestävä kokonaisuus niin materiaalien kuin arkkitehtuurin keinoin.
Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut arkkitehti Anssi Lassila. Projektiarkkitehtina on toiminut työmaavaiheessa Ida Hedberg ja sisustusarkkitehtuurista on yhteistyössä OOPEAA arkkitehtien kanssa vastannut sisustusarkkitehti Mikko Paakkanen.
Hankkeen laajuus 2199 kerrosneliömetriä.
Pää- ja rakennussuunnittelu: OOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy
Pääsuunnittelija: Arkkitehti Anssi Lassila
Tilaaja/rakennuttaja: Espoon seurakuntayhtymä
Urakoitsija: YIT Rakennus OyJulkaistu 14.12.2016
Takaisin

Hae sivustolta: