HOITO JA HOIVA –näyttely avaa eri aikakausien näkemyksiä terveydenhuollon rakentamisesta

25.11.2015 – 5.6.2016, Arkkitehtuurimuseon iso ja pieni näyttelysali
Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Arkkitehtuurimuseon yhteistyössä kokoama Arkkitehtuurikilpailunäyttely Hoito ja hoiva – parantavat tilat silloin ja nyt avautuu yleisölle Arkkitehtuurimuseossa 25.11.2015.
Näyttely esittelee kehittyvän terveydenhuollon maailmaa: terveyden ja hyvinvoinnin rakennushankkeita, jotka pohjautuvat arkkitehtuurikilpailuihin 1800-luvulta nykypäivään. Esillä on niin sairaalahankkeita kuin palveluasumistakin. Näyttelyn kohteet on valinnut professori, arkkitehti SAFA Hennu Kjisik.
– Eri vuosikymmenien aikana järjestettyihin arkkitehtuurikilpailuihin pohjautuva näyttely tarjoaa kiinnostavan läpileikkauksen hoiva-alan suunnitteluun. Terveydenhuollon rakennukset heijastavat oman aikakautensa arkkitehtuuria sekä näkemyksiä siitä, mitä seikkoja kulloinkin on pidetty keskeisinä terveydenhoidon järjestämisessä. On kiinnostavaa verrata, miten esimerkiksi Helsingin Kirurgisesta sairaalasta vuonna 1877 järjestetty arkkitehtuurikilpailu voittajineen edustaa hyvin erilaista ajattelutapaa ja sairaalasuunnittelua kuin vastikään ratkennut kilpailu Lapin keskussairaalasta, Kijsik sanoo.
Oheisohjelma avaa hyvinvoinnin teemoja luentojen, keskustelutilaisuuksien ja kahden Vaikuttajafoorumin kautta. Näyttely on avoinna yleisölle 25.11.2015 – 5.6.2016 Arkkitehtuurimuseossa.Perinteinen Arkkitehtuurikilpailunäyttely uudistuu
Arkkitehtuurimuseon ja SAFAn tuottama arkkitehtuurikilpailuja ja niiden tuloksia esittelevä näyttelysarja uudistuu. Jatkossa aihetta lähestytään yhteiskunnallisesti kiinnostavan teeman näkökulmasta. Julkaistu 24.11.2015
Takaisin

Hae sivustolta: