Helsinki ja Espoo palkittiin hyvän elinympäristön toteuttamisesta

YSS tiedottaa 29.11.2012:
Yhdyskuntasuunnittelun seura jakaa vuosittain Ruusut-tunnustuksen esimerkillisestä työstä suomalaisen yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Tänä vuonna Ruusut jaetaan Helsingin ja Espoon kaupungeille ansiokkaasta arkiympäristön suunnittelusta ja toteutuksesta.
Ruusuilla halutaan kannustaa Suomen kuntia paremman elinympäristön suunnitteluun ja toteutukseen. Laadukas, hyvin suunniteltu ja toteutettu julkinen ympäristö, yhteiset rakennukset ja kaikkien käytössä olevat ulkotilat paitsi helpottavat myös juhlistavat arkeamme vuosikymmenten ajan.
Espoon kaupungin Ruusut ojennetaan Espoon Tilakeskus-liikelaitokselle ja Teknisen keskuksen katu- ja viherpalveluille laadukkaasta julkisten palvelurakennusten sekä julkisten ulkotilojen rakennuttamisesta. Espoo on tehnyt hienoa työtä kaupunkia ja kaupunkilaisia palvelevien koulujen, päiväkotien ja kirjastojen sekä puistojen ja raittien rakentajana. Tuoreita esimerkkejä laajasta ja laadukkaasta rakentamisohjelmasta ovat mm. Saunalahden lastentalo, Saunalahden koulu, Tillinmäen päiväkoti ja Haukilahden vesitornin korjaus sekä Kirkkoreitti, Albergan Esplanadi, Landbackan Angry Birds -leikkipuisto Suurpellossa ja Rantaraitti. Suunnittelun ja toteutuksen laatuun panostamalla kaupunki osoittaa ymmärtävänsä, kuinka paljon ja monella tavalla rakennettu ympäristö vaikuttaa ihmisten elämään.
Helsingin kaupungin Ruusut annetaan Kaupunkisuunnitteluvirastolle, Rakennusvirastolle sekä Talous- ja kehittämiskeskukselle Töölönlahden ja Ruoholahden yhdistävän Baana-raitin ideoinnista, suunnittelusta ja toteutuksesta. Baana on osoitus pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta työstä paremman kaupunkiympäristön puolesta. Sen ideointi aloitettiin jo 2000-luvun alussa, kun Jätkäsaaren satamatoimintojen siirtyminen Vuosaareen varmistui ja ratakuilun tiedettiin tulevaisuudessa vapautuvan uuteen käyttöön. Eri kaupunginosia yhdistävän kevyenliikenteen raitin ja tapahtumallisuusvyöhykkeen suunnittelua jatkettiin eri virastojen yhteistyönä. Ympäristötaiteellisesta ilmeestä, valaistuksesta ja toiminnallisesta ilmeestä järjestettiin opiskelijakilpailu, jonka tuloksia toteutussuunnittelussa sitten hyödynnettiin.
Tunnustuksen vastaanottavat Espoon kaupungilta rakennuttaja-arkkitehti Juha Hovinen, Tilakeskus-liikelaitokselta ja viheraluepäällikkö, maisema-arkkitehti Leena Ihalainen Teknisen keskuksen katu- ja viherpalveluista. Helsingin kaupungin tunnustuksen vastaanottavat projektinjohtaja Marko Härkönen Talous- ja suunnittelukeskuksesta, projektinjohtaja Kaija Laine rakennusviraston katu- ja puisto-osastolta sekä Kajsa Lybeck kaupunkisuunnitteluvirastosta.Julkaistu 30.11.2012
Takaisin

Hae sivustolta: