Hanna Harris nimitetty Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen toiminnanjohtajaksi

Vuonna 2013 toimintansa aloittanut Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on oman alansa
asiantuntija-, yhteistyö- ja välittäjäorganisaatio, jonka tehtävänä on vahvistaa arkkitehtuurin yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä edistää suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuutta kotimaassa ja maailmalla. Sen toimintaa ylläpitää Arkkitehtuurikeskus ry, jonka jäseniä ovat keskeiset suomalaiset arkkitehtuurijärjestöt ja -organisaatiot. Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on nuorin kahdeksasta opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta taiteen alan tiedotuskeskuksesta.

”Kansainvälisissä tehtävissä aikaansaavasti toiminut, niin arkkitehtuuria kuin laajemmin kulttuurialaa hyvin tunteva Hanna Harris valittiin luotsaamaan Arkkitehtuurin tiedotuskeskusta tulevien vuosien viestinnällisesti vaativassa ja alati verkostoituvammassa toimintaympäristössä. Tiina Valpolan ansiokkaasti vetämistä käynnistysvuosista on hyvä jatkaa”, toteaa Arkkitehtuurikeskus ry:n hallituksen puheenjohtaja Asko Takala.


Harris on 15 vuotta kulttuurialan kansainvälisissä johto- ja sisällönkehitystehtävissä toiminut kuraattori, tuottaja ja tutkija. Arkkitehtuurin tiedotuskeskukseen Harris siirtyy Helsinki Design Weekin ohjelmajohtajan paikalta. Hän on vuodesta 2014 ollut kehittämässä Pohjoismaiden suurimman muotoilufestivaalin ohjelmaa ja kansainvälisiä hankkeita sekä perustamassa Helsinki Design Weekly –verkkomediaa.
 Vuosina 2008-2013 Harris johti Suomen Lontoon instituutin taide- ja kulttuuriohjelmaa, missä hän muun muassa vastasi laajaa huomiota saaneista arkkitehtuurin ja muotoilun tilaustuotannoista ja kulttuuriviennin hankkeista.
Aiemmissa työtehtävissään Harris on toiminut päätuottajana kansainvälisissä taide- ja kulttuuritapahtumissa sekä tutkimus- ja kehitystehtävissä Helsingin yliopistossa ja Taideteollisessa korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopisto) sekä ulkomailla Cambridgen, Westminsterin, Milano-Bicoccan ja Sorbonnen yliopistoissa. Harris viimeistelee kaupunkitutkimuksen väitöskirjaa sekä luennoi säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Hän on myös työskennellyt toimittajana ja tuotantopäällikkönä eri medioissa.


”Tiedotuskeskuksella on avainrooli suomalaisen arkkitehtuurialan uusien yhteistyöhankkeiden, yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja kansainvälisen näkyvyyden lisäämisessä. On suuri kunnia tulla mukaan kehittämään tätä toimintaa”, Harris sanoo.Julkaistu 30.11.2015
Takaisin

Hae sivustolta: