FISE jatkaa lakisääteisten pätevyyksien voimassaoloaikaa

Vaativuusluokista ja kelpoisuusvaatimuksista tullaan tarkentamaan asetuksissa ja niitä täydentävissä ohjeissa. Ohjeiden tarkkaa voimaantulon ajankohtaa ei ole tiedossa, kuitenkin ympäristöministeriön mukaan viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä.
FISE on päättänyt jatkaa 1.6.2014 – 27.2.2015 päättyvien pätevyyksien voimassaoloaikaa 28.2.2015 saakka. Näin halutaan taata vapaaehtoisten pätevyyksien jatkuminen. Tästä ei aiheudu lisätehtäviä tai kuluja pätevyyden haltijoille. Muutokset rekisteriin tehdään FISEn toimistolla.
Tällä hetkellä FISE ei ota vastaan lakisääteisissä pätevyyksissä uusia hakemuksia. SAFAn sihteeröimistä pätevyyksistä tämä koskee pääsuunnittelijan ja ARK-rakennussuunnittelijan pätevyyksiä. Pätevyysjärjestelmien hakukriteerit ja -lomakkeet päivitetään heti, kun se on mahdollista ja julkaistaan FISEn ja SAFAn verkkosivuilla. Samalla kerrotaan lautakuntien uudet kokousajat.
Vanhan lain mukaiset pätevyydet säilyvät rekisterissä myönnetyn voimassaoloajan. FISEn muita pätevyyksiä kuten kaavan laatijan pätevyyttä ja ns. vapaaehtoisia, markkinalähtöisiä pätevyyksiä voi hakea normaalisti.
Lisätietoa:
FISEn toimitusjohtaja Marita Mäkinen, marita.makinenfise.fi
Pääsuunnittelijan ja ARK-rakennussuunnittelijan pätevyyslautakunnan sihteeri Pia Selroos, pia.selroossafa.fiJulkaistu 8.10.2014
Takaisin

Hae sivustolta: