Finnoonsataman ideakilpailun voitto jaettiin kolmen kesken

Finnoonsataman ideakilpailun voittajat on valittu. Palkintolautakunta päätti yksimielisesti jakaa samanarvoiset palkinnot ehdotuksille ”Fin-Fin Situation”, ”Lights” ja ”Canal Grande (2)” Näiden lisäksi palkintolautakunta päätti lunastaa ehdotukset ”Patchwork” ja ”Haven (2)” ja antaa kunniamaininnan ehdotuksille ”Downtown Archipelago” ja ”Halcyon Days in Sailors Stronghold”
– Palkitut kolme työtä esittelevät keskeisimmät teemat, joiden pohjalta suunnittelua jatketaan. Kun suunnitelma hahmottuu, voidaan käynnistää konkreettinen yhteistyö myös alueesta kiinnostuneiden toimijoiden kesken. Uudesta Finnoosta syntyy kansainväliset mitat täyttävä, kestävän kehityksen mukainen, vihreä merikaupunki kaikille espoolaisille, palkintolautakunnan puheenjohtajana toiminut kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kuvaili.
Kilpailuun saapui 62 ehdotusta. Kotimaisten ehdotusten lisäksi ehdotuksia saapui muun muassa Espanjasta, Kreikasta, Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta. Kilpailualue jakautui varsinaiseen kilpailualueeseen (noin 106 hehtaaria) ja siihen rajautuvaan tarkastelualueeseen (noin 51 hehtaaria).
Kilpailun tavoitteena oli Finnoonsataman luonteikas ilme ja rohkea identiteetti, joka täydentää Espoon ranta-alueita ja Rantaraittia mielenkiintoisella tavalla. Kaupunkirakenteen tuli olla sellainen, että se mahdollistaa rakentamisen vaiheittain.
Palkinto- ja yläluokan ehdotukset ovat näytteillä 15.–26.10. ma–pe klo 8–15.45 Espoon keskuksessa, valtuustotalon lämpiössä, Espoonkatu 5, 02770 Espoo.
Lisätietoja:http://www.finnoo.fi/tietoa-finnoosta/arkkitehtikilpailu/kansainvalinen-ideakilpailu-tuotti-ratkaisut-finnoonsataman-suunnittelulle/ArvostelupöytäkirjaPDF 3,8MtLue lisää SAFAn KilpailukalenteristaJulkaistu 15.10.2012
Takaisin

Hae sivustolta: