Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot 2016 haettavana

Palkintoa voi hakea kulttuuriperintökohteen konservointihankkeelle, merkittävälle tutkimus- tai digitointihankkeelle sekä yksilön tai yhteisön kulttuuriperintötyölle omistautuneelle toiminnalle. Hakukohteena voi olla myös koulutuksellinen tai muu kulttuuriperintötietoisuutta lisäävä hanke. Kulttuuriperintökohde voi olla aineellinen tai aineeton.
Palkittujen joukosta valitaan seitsemän Grand Prix -voittajaa, jotka saavat 10 000 euron suuruisen pääpalkinnon. Lisäksi yksi palkituista valitaan nettiäänestyksen avulla yleisön suosikiksi.
Palkinnon tarkoituksena on lisätä eurooppalaisten tietoisuutta kulttuuriperinnöstään, tuoda esiin hyviä malleja kulttuuriperinnön varjelemiseksi ja tukea korkeatasoista konservointiosaamista.
Lisätietoa palkinnoista on osoitteessa http://www.europanostra.fiPalkinnon hakuohjeita:http://www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/europa-nostra/palkinnot/palkinnon-hakeminenHakukaavakkeet Europa Nostran nettisivuilla:http://www.europanostra.org/apply-for-an-award-2016Suomalaiset palkintokohteet kautta aikojen:
http://www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/europa-nostra/suomalaiset-palkitutJulkaistu 2.7.2015
Takaisin

Hae sivustolta: