Espoon WeeGee-talon viereen asuntoja tähtitaloihin

Tapiolan Ahertajankulmaan WeeGee-talon ja Pohjantien väliin tulee uusia asuntoja tähden muotoisiin taloihin. Alueen maanomistajat WeeGee Oy ja Skanska Talonrakennus Oy järjestivät yhdessä suunnittelukilpailun, jonka voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit ehdotuksellaan ”Puutarhassa”. Ehdotuksessa alueelle esitetään erikorkuisia tähtitaloja vapaasti sijoitettuna puistomaisella tontilla. Ratkaisu on Tapiolassa uusi, mutta samalla vahvasti Tapiola-henkinen.
Pohjantien ja Ahertajantien kulman tontti on ollut tyhjä jo yli kymmenen vuoden ajan, ja nyt tavoitteena on toteuttaa alueelle viihtyisää asuinympäristöä. Alueelle on suunnitteilla asuntoja noin 160–200 kappaletta, yhteensä 15 000 kerrosneliömetriä.
Kilpailun tavoitteena oli saada alueelle suunnitelma asemakaavan laatimiseksi ja pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoille vetovoimainen ja kiinnostava asuntokohde. Ahertajankulma sijaitsee vahvasti kulttuurisessa ympäristössä, joka on osa Tapiolan arvokasta puutarhakaupunkia. Voittajaehdotus täyttää kilpailulle asetetut moninaiset tavoitteet erinomaisesti.
”Voittaneen ehdotuksen pohjalta pitkään keskeneräisenä ollut keskeinen alue saadaan nyt rakennettua viihtyisäksi asuinkortteliksi”, toteaa WeeGee Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko.
Skanskan ja Espoon kaupungin järjestämään kilpailuun kutsuttiin neljä arkkitehtitoimistoa. Ehdotuksia saatiin viisi, ja arviointiryhmä piti kaikkia korkeatasoisina. Alueen suunnittelua jatketaan voittaneen ehdotuksen pohjalta ja tavoitteena on rakennustöiden aloittaminen vuoden 2015 aikana. Arviointiryhmä kommentoi voittanutta suunnitelmaa seuraavasti:
”Pohjaratkaisultaan tähden muotoiset rakennukset ovat omiaan luomaan mielenkiintoisia ja laadukkaita ulko- ja sisätiloja. Julkisivujen selkeät materiaalivalinnat, eli rapatut muuripäädyt ja kaartuvat lasipinnat tukevat tilasommitelmaa. Pitkät parvekkeet tarjoavat monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Ne ovat osittain kapeat, eivätkä näin pimennä asuntoja turhaan. Asunnot ovat mielenkiintoisia ja ns. halkaistu siipi tarjoaa joustavuutta asuntopohjiin, eli tarvittaessa runsaasti pieniäkin asuntoja. Tähtitalot voidaan luontevasti pyöräyttää parhaisiin mahdollisiin ilmansuuntiin.”Lisätietoja:
– Espoon kaupunki, teknisen toimen johtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754, olavi.louko(@)espoo.fi
– Espoon kaupunki, projektinjohtaja ja arviointiryhmän puheenjohtaja Antti Mäkinen, puh. 050 593 1339, antti.makinen(@)espoo.fi
– Skanska Kodit, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara(@)skanska.fi
– Skanska Kodit, kaavakehitysjohtaja, arkkitehti SAFA Hille Kaukonen, puh. 040 178 7528, hille.kaukonen(@)skanska.fi
– Anttinen Oiva Arkkitehdit, arkkitehti SAFA Vesa Oiva, vesa.oiva(@)aoa.fiLue lisääJulkaistu 18.4.2013
Takaisin

Hae sivustolta: