Espoon kaupunki palkitsi Suviniityn uudet asumisoikeustalot

Kuva: TA-Asumisoikeus Oy.

Espoon keskuksen uudelle Suviniityn asuinalueelle rakennetut asumisoikeustalot palkittiin Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuisella tunnustuspalkinnolla. TA-Asumisoikeus Oy:n rakennuttama kohde osoitteessa Reviisorinkatu 6 koostuu kolmesta kerrostalosta, joissa on yhteensä 58 asumisoikeusasuntoa.

– Kohde on arkkitehtuuriltaan ajaton, ja se voisi sijaita missä tahansa eurooppalaisessa kaupungissa. Lisäksi toteutus on erityisen onnistunut, Espoon rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas perustelee voittajan valintaa.

Syksyllä 2018 valmistuneissa taloissa on asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Kerroksia taloissa on kolmesta viiteen. Asukkaiden käytössä on yhteistilat, joihin lukeutuu muun muassa kaksi talosaunaa vilvoitteluterasseineen sekä pesula. Viihtyisä ja suojaisa piha-alue on yhteinen naapuritontin kanssa. Autopaikat on toteutettu Suviniityn yhteiseen pysäköintitaloon.

– Reviisorinkatu 6:sta tekee erityisen se, että olemme onnistuneet yhdistämään arkkitehtonisesti hienon kokonaisuuden sekä viihtyisän ja kohtuuhintaisen asumisen, toteaa TA-Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Pääurakoitsijana toimi Jatke Uusimaa Oy.

HURRAA-tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinnon luovuttivat Espoon rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas ja vs. rakennusvalvontajohtaja Solja Mäkelä.

Hae sivustolta: