Ehdota Otto-Iivari Meurman-palkinnon saajaa 11.4. mennessä!

Otto-Iivari Meurman- ja SAFA-palkinnot jaetaan toukokuussa Arkkitehtipäivien yhteydessä.

Suomen Arkkitehtiliitto on jakanut Otto-Iivari Meurman -palkinnon vuodesta 2013 lähtien. Palkinnon tarkoituksena on lisätä kiinnostusta suomalaiseen yhdyskunta- ja kaupunkisuunnitteluun sekä antaa tälle toiminnalle valtakunnallisesti arvoa ja tunnustusta. Palkinto jaetaan tunnustuksena arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on merkittävästi vaikuttanut hyvän elinympäristön luomiseen.

Palkinnon myöntämisen perusteena voi olla arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen kaupunkisuunnittelukohde tai sarja kohteita taikka pitkäjänteinen toiminta innovatiivisen ja laadukkaan yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Perusteena voi olla myös uraauurtava yhdyskunta- tai kaupunkisuunnitteluun liittyvä tutkimus-, kehitys- tai opetustoiminta taikka ansiokas elämäntyö alueiden käytön suunnittelun parissa.

Palkinto jaetaan vuosittain. Ehdotusten joukosta palkinnon saajan valitsee Suomen Arkkitehtiliiton hallituksen nimeämä lautakunta. Palkintona luovutetaan pronssinen Otto-Iivari Meurman -mitali ja kunniakirja.

Palkintolautakunta pyytää perusteltuja ehdotuksia Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaksi 11.4.2022 mennessä osoitteeseen katri.laakso@safa.fi tai Suomen Arkkitehtiliitto SAFA/Katri Laakso, Malminkatu 30, 00100 Helsinki.

Palkintojen säännöt ja listat tähän mennessä palkituista löytyvät Palkinnot-sivulta.
Palkinto jaetaan Arkkitehtipäivien yhteydessä 6.5.2022.

Hae sivustolta: