Danske Bankilta lomautuslaina akavalaisten liittojen jäsenasiakkaille

Koronakriisin aiheuttamat lomautukset ovat ruuhkauttaneet työttömyyskassat. Tästä johtuen osana yhteistyötään Akavan kanssa Danske Bank tarjoaa akavalaiseen liittoon kuuluville nykyasiakkailleen lomautuslainaa, eli rahoitusta tilapäiseen tarpeeseen alennetulla marginaalilla ja ilman järjestelypalkkiota.

Lomautuslaina on nimensä mukaisesti suunnattu koronakriisistä tilapäisesti taloudellisesti kärsiville Danske Bankin asiakkaille, jotka kuuluvat Akavan jäsenliittoon. Se on vakuudeton ja järjestelypalkkioton laina, jonka määrä voi olla 2000–15 000 euroa ja marginaali on 2,9 % (norm. 4,9–7,9 %)*. Tarjous jatkuu määräaikaisena vuoden 2020 loppuun.

Jos asiakas esimerkiksi ottaa 7500 euron lainan kolmen kuukauden ajalle, sen kulu on kokonaisuudessaan alle 63 euroa.*

”Kun oma taloudellinen tilanne on äkillisesti vaikeutunut, on tärkeää, että apu tulee nopeasti. Elämän rahoittaminen velalla ei ole pitkän aikavälin ratkaisu, mutta tilapäisessä vaikeassa tilanteessa haluamme olla turvaamassa asiakkaidemme taloudellista mielenrauhaa”, kertoo Danske Bankin Vähittäispankin johtaja Riikka Laine-Tolonen.

Koronaviruksen aiheuttaman erityistilanteen vuoksi Danske Bank tarjoaa laajennettua tukea ja neuvontapalveluita kaikille henkilö- ja yritysasiakkailleen, jotka kärsivät epidemian taloudellisista vaikutuksista.

Esimerkkejä Danske Bankin vaihtoehdoista

Lomautuslaina on suunnattu asiakkaille, jotka kärsivät äkillisistä koronaviruksen vaikutuksista ja jotka täyttävät yleiset luottokelpoisuusehdot.

 • Maksuton korttiluoton luottorajan korotus, tilapäinen luottokortin maksuvapaa tai mahdollisuus pienentää kulutusluoton kuukausittaista maksuerää henkilöasiakkaille verkkopankin kautta haettuna
 • Uusi luottokortti tai käyttölaina henkilöasiakkaille verkkopankin kautta haettuna Uusi luottokortti tai käyttölaina henkilöasiakkaille verkkopankin kautta haettuna
 • Jopa kuuden kuukauden lyhennysvapaa asuntolainaan maksutta verkkopankin kautta haettuna (HUOM! Akavan liittojen jäsenasiakkaille kuuluu jatkuvana etuna jopa 12 kuukauden maksuton lyhennysvapaa asuntolainaan.)
 • Muutoksia yritysasiakkaiden maksuohjelmiin ja korotuksia yritysasiakkaiden luotollisten tilien limiitteihin tai muihin käyttöpääomalimiitteihin

Danske Bankin lomautuslaina

 • Danske Bankin Etulaina koronakriisistä tilapäisesti taloudellisesti kärsiville Akavan jäsenliittojen jäsenille, jotka ovat Danske Bankin nykyisiä asiakkaita
 • Lainan määrä 2000–15 000 euroa
 • Marginaali 2,90 % (norm. 4,9–7,9 %)
 • Viitekorko 12 kk Euribor
 • Ei järjestelypalkkiota
 • Laskutuspalkkio 2,50 euroa (norm. 4,50 €)
 • Laina-aika 1–5 vuotta
 • Tarjous jatkuu määräaikaisena vuoden 2020 loppuun

Lisätietoja etulainasta Danske Bankin sivuilta.

*) Lainan korko on sidottu 12 kuukauden Euribor-viitekorkoon ja siihen lisätään 2,90 prosenttiyksikköä. Tuote on Danske Bankin kertalaina. Lainan todellinen vuosikorko on 3,64 % laskettuna 12 kuukauden Euribor-viitekorolla lisättynä 2,90 prosenttiyksikköä 7 500 euron luotolle (24.4.2020). Arvioitu maksettava tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 8 208,57 euroa laskettuna 7 500 euron luotolle (24.4.2020), sis. luoton järjestelypalkkion 0 euroa, laskutuspalkkiot 2,50 euroa/kuukausi viiden vuoden luottoajalta, yhteensä 150 euroa. Lainan maksettavaksi tulevan luoton arvioitu kokonaismäärä ja todellinen vuosikorko on laskettu olettaen, että luottoaika on viisi vuotta ja luotto nostetaan heti kokonaan käyttöön, luoton korko sekä palvelumaksut pysyvät samana koko luotonajan ja luotto maksetaan takaisin 60 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Laskelmassa on otettu huomioon luoton perustamiseen, nostamiseen ja sopimuksen mukaiseen takaisinperintään liittyvät kulut. Tämä ei ole lainatarjous. Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä. 

 

Hae sivustolta: