Carin ja Erik Bryggmanin rahaston apuraha myönnettiin Inkeri Halla-aholle

Hyvänä pohjana tulevalle työlle toimii Halla-ahon tekemä opinnäytetyö saattohoitoympäristöistä Lahden ammattikorkeakoululle. Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sisustusarkkitehtuurin laitokselle tehdyssä maisteritason lopputyössä hän on perehtynyt detaljien merkitykseen tilasuunnittelussa.
Sairaalaympäristöt ovat haastavia monisyisiä suunnittelukohteita ja tästä syystä sisustuksen aikaansaama viihtyisyys ja kodikkuus toteutuu harvoin saattohoidon aikana. Jokaisen ihmisen pitäisi saada omalla kohdallaan kokea arvokas ja hyvä kuolema, joka sisältää henkisten ja fyysisten kipujen lievittämisen lisäksi mielyttävän ympäristön. Hoitokodeissa tilanne on parempi, mutta sairaaloissa sisustuksilla pyritään usein samankaltaisuuteen ja helppoon puhdistettavuuteen, mikä saa aikaiseksi kliinisiä ympäristöjä, joihin ihmisen on vaikea samaistua. Aihe, jonka parissa Halla-ahon toivotaan jatkavan on yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä ja ajankohtainen sekä meitä jokaista koskettava. Hyvä, toimiva ja miellyttävä moniaistinen ympäristö on tärkeä niin potilaille, omaisille kuin sairaalan henkilökunnalle.
Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha jaetaan vuorovuosin Suomen arkkitehtiliitto SAFAn ja Sisustusarkkitehdit SIOn alle 35-vuotiaalle jäsenelle. Juryn tänä vuonna muodostivat sisustusarkkitehti SIO Terhi Tuominen pj., sisustusarkkitehdit SIO Eeva-Marie Eriksson, Elina Lassila, Timo Ripatti ja arkkitehti SAFA Toni Österlund.
Palkinto jaettiin 26.10. klo 14.00. Turun Linnassa.Julkaistu 26.10.2015
Takaisin

Hae sivustolta: