Bauhaus 100 vuotta: Osallistu Bauhaus-matkalle!

Saksan valtion matkailu kutsuu syyskuussa arkkitehtuurista kiinnostuneet mukaan matkalle Saksan tärkeimpiin Bauhaus-kaupunkeihin. Matkalle mukaan valitaan voittajat kilpailusta, johon voi osallistua täällä. Kilpailun voittajat pääsevät muun muassa tutustumaan ensimmäisten joukossa 8. syyskuuta Dessauhun avattavaan Bauhaus-museoon.

Matka-aika on 15.-18.9.2019. Saksan valtion matkailu vastaa majoituksen, kuljetusten ja ylläpidon kustannuksista.

Matka kulkee läpi kolmen Bauhaus-kaupungin, Weimarin, Dessaun ja Berliinin, joissa Bauhaus- koulu sijaitsi vuosina 1919-1933. Vain 14 vuoden jälkeen koulu lakkautettiin kansallissosialistien painostuksesta, mutta koulu sysäsi liikkeelle jatkuvan kehityksen, jonka tulokset ovat edelleen ajankohtaisia.

Kaksi uutta Bauhaus-museota ja yksi laajennus

Bauhaus-koulu perustettiin vuonna 1919 Weimarissa, mistä se muutti 1925 Dessauhun. Dessausta Berliiniin koulu siirtyi vuonna 1932.

Weimarissa matkan osallistujat pääsevät uuteen, huhtikuussa avattuun Bauhaus-museoon. Osallistujille avautuu mahdollisuus vierailla Bauhaus-aikakaudelta hyvin säilyneellä Bauhaus- yliopistolla sekä Haus am Horn-kokeellisessa kodissa.

Dessaussa vieraillaan kaupungin kuuluisassa Bauhaus-koulussa, jonka suunnitteli Bauhaus-liikkeen perustaja Walter Gropius. Toisin kuin klassinen Weimar, Dessau oli teollisuuskaupunki. Tästä johtuen myös Bauhaus-koulun arkkitehtuuri sai vaikutteita tehdasrakennuksesta. Uudessa museossa on mahdollisuus nähdä esineitä Bauhaus-kokoelmasta, joita ei aiemmin ole esitelty.

Matka päättyy Berliiniin, jossa koulu toimi hetken arkkitehti Ludwig Mies van der Rohen alaisuudessa, ennen kuin se suljettiin vuonna 1933. Berliinissä vieraillaan useissa kohteissa, jotka ovat saaneet vaikutteita Bauhausista. Lisäksi käydään Bauhaus-arkistossa, jota tällä hetkellä laajentaa saksalainen arkkitehtitoimisto Staab Architekten. Samalla restauroidaan alkuperäinen Bauhaus-arkisto.

Matkalla muiden pohjoismaisten kilpailuiden voittajien kanssa

Suomen kilpailun voittajat matkustavat yhdessä Tanskan, Ruotsin ja Norjan kilpailujen voittajien kanssa. Lisäksi matkalle osallistuu neljä tunnettua pohjoismaista vaikuttajaa ja valokuvaajaa, jotka keskittyvät erityisesti arkkitehtuuriin ja designiin: Kristo Vedenoja Suomesta, Melissa Hegge Norjasta, Tekla Severin Ruotsista ja Mette Willert Tanskasta.

Hae sivustolta: