Aurinkokiven kilpailun tulos julkistettiin

Ehdotus ”Big Lupu” on voittanut Aurinkokiven monikäytöisen palvelurakennuksen suunnittelukilpailun. Tekijöiksi paljastuivat Playa Arkkitehdeilta Johanna Ojanlatva, Veikko Ojanlatva ja Tuukka Vuori, avustajanaan Ulla Seppä.“Big Lupu” on monimuotoinen mutta samalla selkeä rakennus. Pääsisäänkäynti on järjestetty näkyvästi ja kutsuvasti Ruusukvartsinkatuun liittyvältä komealta aukiolta. Pihat liittyvät luontevasti puistoalueisiin ja rakennus suojaa niitä melulta. Opetustilat muodostavat soluja, jotka on yhdistetty sakaroiksi mittakaavaa pienentävin suunnanvaihdoksin. Tilasarjat ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevia.”, todettiin arvostelussa.
Vantaan kaupunki järjesti Aurinkokiven monikäyttöisestä palvelurakennuksesta yleisen suunnittelukilpailun. Kilpailualue sijoittui uuden Kivistön keskusta-alueen pääbulevardin varteen. Tilojen pääkäyttäjinä tulevat olemaan koulu ja päiväkoti sekä äitiys- ja lastenneuvola. Rakennus toteutetaan kahdessa vaiheessa.
Kilpailuun saapui 41 ehdotusta, joiden kirjo tarjosi monia vaihtoehtoja niin tontin käytön kuin toiminnallisten ratkaisujenkin osalta. Kilpailussa jaettiin kolme palkintoa, kaksi lunastusta ja yksi kunniamaininta. SAFAn nimeäminä tuomariston asiantuntijoina toimivat Claudia Auer ja Petri Piirta.www.vantaa.fiLue lisääVantaan Aurinkokivi, voittanut ehdotus ”Big Lupu”, Playa Arkkitehdit
Julkaistu 15.2.2013
Takaisin

Hae sivustolta: