Armi OPEN Workshop keskustelee sujuvammasta kaupunkiympäristöstä

Armi OPEN Workshop – Urban Brain Stream on kansainvälinen, kaupunkiympäristöä kehittävä työpaja, joka on osa sekä World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden että Helsinki Design Weekin ohjelmistoa. 24 tunnin sisällä eri puolilla maailmaa 6.9.2012 tapahtuvassa työpajojen sarjassa arkkitehtuurin, rakentamisen, muotoilun ja graafisen suunnittelun ammattilaiset yhdessä kaupunkilaisten kanssa pohtivat kaupunkisuunnittelun ajankohtaisia haasteita liikkumisen ja kommunikaation näkökulmista. Työpajojen johtopäätökset kootaan yhteen Jätkäsaaren infokeskus Huutokonttorissa, Helsingissä 7.9.2012.
Historian ensimmäinen Armi OPEN Workshop on kutsunut mukaan työpajaan kansainvälisiä työryhmiä kaupungeista ympäri maailmaa. Poikkeuksellisessa työpajakonseptissa työryhmät pohtivat kaupunkiympäristöjemme tämän päivän haasteita liikkumisen ja kommunikaation näkökulmista, omien kaupunkiensa perspektiivistä käsin. Tarkoituksena on pohtia haasteita mahdollisimman moniulotteisesti niin kaupungin asukkaiden ja kansalaisaktivistien kuin liikennesuunnittelun, arkkitehtuurin, muotoilun, taiteen, median ja elinkeinoelämän ammattilaisten näkökulmista.
Tavoitteena on synnyttää kansainvälistä keskustelua, innostaa monialaiseen ajatustenvaihtoon ja löytää uusia tapoja verkottua kansainvälisesti kaupunkisuunnittelun saralla.Työpaja pohtii kaupunkilaisen liikkumiskokemusta ja yhteisöllisiä julkisia tiloja
Tehtävänanto on universaali: se nostaa esiin jokapäiväisiä haasteita, jotka ovat tuttuja kaikille kaupungeille maasta riippumatta. Liikkumiseen liittyvä tehtävä pohtii liikkumiskokemuksen uudelleenmuotoilua. Voitaisiinko tulevaisuuden kaupungit suunnitella siten, että päivittäinen liikkumiseen käytetty aika vähenee? Voitaisiinko matkustamiseen tai liikennevälineen vaihtamiseen kuluvaa aikaa hyödyntää paremmin muuhun tekemiseen?
Kommunikaatioon liittyvä tehtävä puntaroi yhteisöllisiä tiloja kaupungeissa. Helsingissä yhteisöllisiin, asukkaiden välistä kommunikaatiota lisääviin paikkoihin kuuluvat torit, tapahtumat, hiekkalaatikot, koirapuistot ja puutarhapalstat. Minkälaiset julkiset tilat kaupungeissa voisivat kasvattaa esimerkiksi eri kulttuureista tulevien asukkaiden välistä kommunikaatiota?
Johtopäätökset kootaan yhteen Jätkäsaaren Huutokonttorissa 7.9.2012
Työpajan ensimmäisenä päivänä, torstaina 6.9., työryhmät työskentelevät kukin omassa maassaan tehtävänannon parissa. Toisena päivänä, perjantaina 7.9., järjestetään tapahtuma Jätkäsaaren infokeskus Huutokonttorissa Helsingissä, jossa työpajojen johtopäätökset kootaan yhteen Skype-yhteyden avulla Euroviisujen henkeen. Tilaisuus on yleisölle avoin ja työt tallennetaan verkkoon kaikkien saataville.
Armi OPEN Workshop -työpajan kumppaneita ovat Helsingin kaupunki, Helsinki Design Week, Suomen Kulttuurirahasto ja YIT. Työpaja on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.
Lisätiedot työpajasta päivittyvät Armin sivuille: http://www.armi.fi Julkaistu 24.5.2012
Takaisin

Hae sivustolta: