ArkMuoto 2024 nostaa keskusteluun hyvinvointia luovat tilat – tapahtumahaku on auki

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–4. helmikuuta 2024 teemalla ’Hyvässä tilassa’. Valtakunnallinen festivaali ja arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä 3. helmikuuta juhlistavat hyvän suunnittelun merkitystä hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisessa.

Paimion parantola. Kuva: Anna Rusi

Vuoden 2024 Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–4. helmikuuta teemalla ‘Hyvässä tilassa’. Teemalla nostetaan esiin arkkitehtuurin ja muotoilun merkitys hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisessa.

Rakennettu ja muotoiltu ympäristömme vaikuttaa suuresti hyvinvointiimme. Kauniit, toimivat ja kestävät tilat ja esineet helpottavat arkeamme ja tuovat iloa elämäämme. Voimme paremmin hyvin suunnitelluissa, laadukkaissa tiloissa. Arjen sujuvuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on entistä tärkeämpää globaalien kriisien ja suurten yhteiskunnallisten muutosten paineessa. Suurimmat rakennettuun ympäristöön liittyvät ekologiset, taloudelliset ja laadulliset päätökset tehdään suunnittelijan työpöydällä.

Vuosittainen ArkMuoto-festivaali tarjoaa valtakunnallisen alustan suunnittelualojen toimijoille järjestää keskusteluja, työpajoja, näyttelyitä ja muita kaikille avoimia tapahtumia, jotka mahdollistavat kohtaamisia ja ajatustenvaihtoa asukkaiden ja kaupunkilaisten – tilojen ja muotoilutuotteiden käyttäjien – kanssa. Yleisölle tapahtumat avaavat uusia näkökulmia omaan rakennettuun ja muotoiltuun ympäristöön.

Päätapahtuma järjestetään perjantaina 2. helmikuuta Helsingin Vuosaaressa yhteistyössä Kulttuurikeskus Vuotalon kanssa.

Toimijat eri puolilla maata voivat edelleen ilmoittaa tapahtumiaan osaksi ArkMuoto-ohjelmistoa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 3.1.2024, ja koko ohjelmisto julkistetaan tammikuun puolivälissä. Lisätietoja ohjelmahausta löytyy tästä linkistä.

 

Kuva: Olli Aalto/Vastavalo

Liputuspäivä juhlistaa arkkitehtuuria ja muotoilua

Vuodesta 2022 lähtien akateemikko Alvar Aallon syntymäpäivä 3. helmikuuta on sisällytetty sisäministeriön liputuskalenteriin Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivänä.

Liputuspäiväesityksen tehneet yksitoista arkkitehtuurin ja muotoilun alan keskeistä organisaatiota. Liputuspäivän ympärillä järjestettävät Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät aloitettiin vuonna 2021 tukemaan liputuspäivää ja nostamaan esiin korkealaatuisen suunnittelun merkityksen hyvinvointivaltiomme rakentamisessa.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Finnish Design Info, Alvar Aalto -säätiö, Rakennustietosäätiö, Ornamo, Arkkitehtitoimistojen liitto, Suomen Arkkitehtiliitto, Suomen maisema-arkkitehtiliitto, Sisustusarkkitehdit SIO, AD-museo (Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo) ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo.

 

 

Hae sivustolta: