Arkkitehtuurin valtionpalkinnon 2016 saa Arkkitehtitoimisto Livady Oy

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi valtionpalkinnot keskiviikkona 7. joulukuuta Helsingissä. Arkkitehtuurin valtionpalkinnon sai Arkkitehtitoimisto Livady Oy.
Arkkitehtitoimisto Livadyn työ on valtavirrasta poikkeavaa, eettistä ja historiaa kunnioittavaa. Vuonna 1994 perustettu toimisto tunnetaan perinteisten puurakennusmenetelmien elvyttämisestä, alaan liittyvien työmenetelmien kehittämisestä, opetuksesta ja omakätisestä toteutuksesta.
Livadyssa perinnekorjaamiseen olennaisesti liittyvät rakennus- ja kulttuurihistoriaselvitykset on nostettu korkealle tasolle, esimerkkinä uraauurtava työ keskiaikaisten kirkkojen puisten kattorakenteiden tutkimuksessa ja korjaamisessa. Historiallisesti merkittävien ympäristöjen kehittämiseksi Livady on laatinut laajoja konseptisuunnitelmia ja korjaustapaohjeita.
Livadyn kaupunkisuunnittelu perustuu lähtökohtien huolelliseen kartoittamiseen ja niiden pohjalta syntyvään tulevaisuuteen tähtäävään suunnitteluun.
Merkittävää Marko Huttusen, Pasi Kolhosen, Panu Lehtovuoren, Juulia Mikkolan, Mikko Mälkin ja Lauri Saarisen johtaman toimiston työssä on rohkeus, monialaisuus ja työn erinomainen laatu.
Arkkitehtuurin valtionpalkinnon myöntää valtion arkkitehtuuri-, muotoilu- ja ympäristötaidetoimikunta. Kukin veikkausvoittovaroista myönnettävä valtionpalkinto on
13 500 euroa.Julkaistu 7.12.2016
Takaisin

Hae sivustolta: