Arkkitehtuurin Finlandia 2023 -palkintoehdokkaiden haku käynnistyy!

Suomen Arkkitehtiliitto ja Archinfo keräävät tietoja viimeisen kolmen vuoden aikana valmistuneista rakennus- ja kaupunkisuunnittelukohteista. Tietoja hyödyntävät Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon esiraati, Safan julkaisut sekä Archinfon Finnish Architecture Navigator -verkkosivusto.

Jyväskylän yliopiston Lähde-kirjasto. Kuva: Petteri Kivimäki

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto jaetaan jälleen syksyllä 2023. Ilmianna meille laadukas arkkitehtuurikohde! Palkinnon sääntöjen mukaan palkittavan kohteen tulee olla valmistunut viimeisten kolmen vuoden aikana. Palkinnon voi saada Suomessa sijaitseva rakennus tai rakennusryhmä tai suomalaisen arkkitehdin työ ulkomailla.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon esiraatiin kuuluvat tänä vuonna professori Rainer Mahlamäki (pj), arkkitehdit Harri Hautajärvi ja Sarlotta Narjus sekä professori Jenni Reuter. Raadin sihteerinä toimii arkkitehti Paula Huotelin.

Finnish Architecture Navigator on suomalaisen arkkitehtuurin karttapohjainen verkkopalvelu, joka sisältää kuratoidun tietokannan arkkitehtuurimme klassikoista ja parhaasta nykyarkkitehtuurista. Palvelun tavoitteena on helpottaa kansainvälisen yleisön pääsyä suomalaisen arkkitehtuurin äärelle ja lisätä suomalaisen arkkitehtuurin tuntemusta.

Archinfon ylläpitämää verkkopalvelua täydennetään jatkuvasti. Tällä hetkellä palvelu toimii englanninkielisenä, ja suomenkielisen version toteuttaminen ja palvelun laajempi kehityshanke on suunnitteilla.

Uusimme kohteiden haun vuosittain. Lähetä ehdotuksesi 28.2.2023 mennessä alla olevalla lomakkeella. Ehdotukset käsitellään luottamuksellisesti.

Ehdota arkkitehtuurikohdetta

Hae sivustolta: