Arkkitehtuurimuseo ja Lassila Hirvilammi arkkitehdit kutsuttiin kansainväliseen huipputyöryhmään

Lehdistötiedote 28.5.2013
Lassila Hirvilammi on mukana ainoana pohjoismaisena toimistona. Kahdentoista arkkitehdin joukossa on tunnettuja kansainvälisiä toimistoja kuten OMA, Node (Kiina), Nitscher Architects ja RUA Architects (Brasilia) sekä Maurer United (Alankomaat).
Nyt viidettä kertaa järjestettävä Urbanism/Architecture Bi-City Biennale UABB (SZ) on yksi alan nousevista tapahtumista, jonka kansainvälinen merkitys on kasvava. Biennaalin tämänvuotisena teemana on ”Urban Border”.
Arkkitehtuurimuseo, edustajanaan johtaja Juulia Kauste, toimii biennaalissa kutsuttuna sisältökumppanina ja teki osallistujaehdokkaista esivalinnan, jonka pohjalta biennaalin kuraattori ja taiteellinen johtaja Ole Bouman valitsi lopulliset osallistujat. Bouman on kansainvälisesti toimiva kuraattori, luennoitsija ja kirjoittaja, joka on toiminut aiemmin Hollannin arkkitehtuuri-instituutin NAI:n johtajana.
Biennaalin työryhmään valittujen arkkitehtitoimistojen tehtävänä on suunnitella ehdotuksia tämänkertaisen biennaalipaikan Shekoun teollisuusalueella sijaitsevan vanhan lasitehtaan käyttöön sekä biennaalin tapahtumapaikkana että jatkokäyttöön tulevana kulttuurikeskuksena. Alueen pohjasuunnitelman tekee kiinalainen arkkitehtitoimisto O-office. Tarkoituksena on saada alueella aikaan urbaani sosiaalinen ja kulttuurinen uudistuminen.
Lassila Hirvilammi Arkkitehdit on suunnitellut mm. Kärsämäen kirkon (2004) ja Kuokkalan kirkon (2010). Heidän työnsä ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta mm. New Nordic ­– architecture & identity -näyttelyssä Louisianan modernin taiteen museossa Tanskassa ja Arkkitehtuurimuseon Light Houses -näyttelyssä Venetsian biennaalissa 2012. Light Houses -näyttely tullaan näkemään laajennettuna Helsingissä Arkkitehtuurimuseon kesänäyttelynä 2013.Lisätiedot:
Arkkitehtuurimuseo
Johtaja Juulia Kauste
puh. 045 7731 1233juulia.kaustemfa.fiJulkaistu 28.5.2013
Takaisin

Hae sivustolta: