Arkkitehtuurille taiteilija-apurahoja ja kaksi taiteilijaprofessoria

Kymmenvuotisen taiteilija-apurahan saivat Sari Nieminen ja Juha Ilonen. Heillä on oikeus käyttää taiteilijaprofessorin nimikettä apurahakauden ajan.
Arkkitehti Sari Nieminen tunnetaan erityisesti koulujen ja päiväkotien laadukkaasta suunnittelusta ja toteutuksesta. Kehitteillä on vanhusten asumisen tyyppiratkaisuja, jotka julkaistaan internetissä ja ovat vapaasti kommentoitavissa ja käytettävissä.
Juha Ilonen on tehnyt arkkitehdin suunnittelutyön rinnalla omaehtoista tutkimustyötä Helsingin keskustan arkkitehtuurista. Hän on kartoittanut kaupungin piilossa olevia tiloja ja ideoinut niille uutta luovaa käyttöä.
Viisivuotisen taiteilija-apurahan sai monipuolinen, suunnitteleva arkkitehti Mauri Korkka. Kolmevuotisen apurahan sai arkkitehtuurikriitikkona ja suomalaisen arkkitehtuurin kansainvälistymisen edistäjänä ansioitunut arkkitehti Tarja Nurmi.
Valtion arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelimistä. Se päättää arkkitehtuurin ja muotoilun taiteilija-apurahoista sekä muista alan taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista.Arkkitehtuurin taiteilija-apurahojen saajatKymmenvuotinen
arkkitehti Juha Ilonen, Helsinki
arkkitehti Sari Nieminen, HelsinkiViisivuotinen
arkkitehti Mauri Korkka, HelsinkiKolmevuotinen
arkkitehti, arkkitehtuurikriitikko Tarja Nurmi, HelsinkiYksivuotinen
valokuvaaja Jari Jetsonen, Helsinki
arkkitehti Anssi Kankkunen, Helsinki
arkkitehti Mikko Liski, Helsinki
arkkitehti Sanna Meriläinen, Helsinki
arkkitehti, arkkitehtuurikasvattaja Pihla Meskanen, HelsinkiPuolivuotinen
arkkitehti Helmi Kajaste, Helsinki
arkkitehti Petteri Piha, TurkuLisätietoja:
Kirsi Väkiparta, erityisasiantuntija
puh. 0295 330 724, kirsi.vakipartaminedu.fiJulkaistu 8.10.2013
Takaisin

Hae sivustolta: