Arkkitehtitoimisto Noan voitti Viinikanlahden ideakilpailun

Kansainvälisen kaksivaiheisen ideakilpailun voitti ehdotus ”Lakes & Roses”. Tuomaristo arvosti kaupunki- ja maisema-arkkitehtuurin hyvää kokonaisotetta ja kaupunkikuvan selkeyttä. 

Viinikanlahden ideakilpailu, 1. palkinto "Lakes & Roses", Arkkitehtitoimisto NOAN

Kilpailun toisessa vaiheessa arviointiin kuutta jatkoon päässyttä kilpailuehdotusta. Palkintolautakunta oli tyytyväinen kilpailijoiden monipuolisiin ideoihin ja kaupunkisuunnittelun hyvään laatuun.

Toisen palkinnon sai Heikkinen Kangasaho Arkkitehdit työllään ”Pärske” ja kolmannen MY Arkkitehdit ehdotuksellaan ”Greenikka”. Kolme ehdotusta jakoi neljännen palkinnon: Timo Veijonsuon ”Divercity”, MASS Labin ja Pöyry Finlandin ”Natural Alliance” ja Mandaworks AB:n ”Soba”.

Lisäksi jaettiin kunniamaininnat ehdotuksille ”Alloy”, TIENO Arkkitehdit, ”Archipelagio” B&M Arkkitehdit ja ”Tampe-ready 2034”, Lukkaroinen Arkkitehdit.

Tampereen kaupunki järjesti kilpailun yhteistyössä SAFAn ja Maisema-arkkitehtiliitto MARKn kanssa.

Tampereen kaupunki jatkaa alueen suunnittelua ja asemakaavoitusta voittaneen kilpailuehdotuksen pohjalta. Noin viiden vuoden kuluttua jätevedenpuhdistamo puretaan ja ympäristö puhdistetaan. Sen jälkeen Viinikanlahteen rakennetaan asuntoja, koulu, päiväkoti ja muita palveluja sekä rannoille satamia, virkistysalueita ja ulkoilureittejä. Myös raitiotietä kaavaillaan.

Tekijätiedot ja linkit kilpailusivustolle kilpailukalenterissa.

Viinikanlahden ideakilpailu, 1. palkinto ”Lakes & Roses”, Arkkitehtitoimisto NOAN
Viinikanlahden ideakilpailu, 1. palkinto ”Lakes & Roses”, Arkkitehtitoimisto NOAN

Hae sivustolta: