Arkkitehtipäivien keynote-puheenvuoron pitää Joe Morris

Lasipalatsissa toukokuussa järjestettäville Arkkitehtipäiville keynote-puhujaksi saapuu brittiläinen Joe Morris.

Kuva Joe Morrisin yrityksen suunnittelemasta Brentford Lock Westista. Kuva: Jack Hobhouse.

Morris aloitti uransa Joe Morris Architects -toimistossa toukokuussa 2004, oli mukana perustamassa Duggan Morris Architects -toimistoa lokakuussa 2004 ja johtaa nykyisin Morris+Companya, joka jatkaa edeltäjäyritysten työtä.

Morris vastaa toimiston hankkeiden strategisesta suunnittelusta alusta lähtien ja osallistuu konseptin kehittelyyn laatien käsin tehtyjä luonnoksia yhdessä työryhmänsä kanssa. Viime vaiheessa ratkaisut hiotaan lopulliseen muotoonsa vastaamaan toimeksiannon yksilöllisiä vaatimuksia. Morris tutustuu huolellisesti jokaiseen rakennuspaikkaan ja tulkitsee sen historiallisia narratiiveja sekä tilan ja valon erityispiirteitä määrittääkseen lopullisen muodon ja materiaalit taloudellisten reunaehtojen ja markkinoiden vaatimusten asettamissa rajoissa. Morris tarkistaa aina suunnitelmat hankkeiden kriittisissä vaiheissa ja ohjaa työskentelyä niin, että suunnitelman käsitteellinen logiikka kantaa aina lopulliseen valmiiseen ratkaisuun asti. Hän on ollut ratkaisevassa roolissa toimiston tunnetuimmissa hankkeissa, joihin kuuluvat mm. Ortus, Brentford Lock West, Richmond Adult Community College ja Kings Crossin alueen uudistamiseksi toteutettu R7-monikäyttöhanke.

Morris+Companyssa Joe Morris pyrkii edistämään oikeudenmukaisuutta, avoimuutta, osallisuutta ja tasa-arvoa. Hän uskoo avoimeen vuoropuheluun ja kriittiseen keskusteluun ja rohkaisee työntekijöitä omistamaan hankkeet ja kehittämään omaa uraansa ja kiinnostuksenkohteitaan. Hän luottaa myös nykyistä ihmisläheisemmän ja kestävämmän maailmantalouden mahdollisuuteen ja pyrkii lisäämään yleistä tietoisuutta näistä kysymyksistä. Hän noudattaa tiukkaa kasvisruokavaliota ja kannustaa muitakin tekemään samoin.

Joe Morris matkustaa taajaan esittelemässä toimistoaan ja sen hankkeita Iso-Britannian johtavissa yliopistoissa sekä Barcelonassa, Liegessä ja Kööpenhaminassa. Hän on opettanut Bartlettissä ja toiminut vierailevana tarkastajana Plymouthin ja Oxford Brookes -yliopistoissa ja kuuluu espanjalaisen Navarran yliopiston opettajakuntaan. Morris on ollut mukana paikallisviranomaisten kehityshankkeiden arvostelulautakunnissa useilla paikkakunnilla, joista voidaan mainita Lewisham, Brent ja nykyisin Southwark.

Joe Morris valmistui Greenwichin yliopistosta vuonna 1993 erinomaisin arvosanoin, suoritti jatko-opintoja The Bartlett School of Architecturessa ennen valmistumistaan arkkitehdiksi samasta opinahjosta vuonna 1999.

Lisää tietoa Arkkitehtipäivistä voi lukea täällä.

Hae sivustolta: