Arkkitehti Henna Helander SAFAn puheenjohtajaksi

SAFAn liittovaltuusto on vahvistanut arkkitehti Henna Helanderin SAFAn uudeksi puheenjohtajaksi. Tuore puheenjohtaja haluaa innostaa kaikkia suomalaisia puhumaan arkkitehtuurista ja kokemaan arkkitehtuuria: Millaisen pysyvän muiston haluamme jättää tuleville sukupolville ajastamme?
– Arkkitehtuuri ei ole ylellisyyttä, johon vain harvalla on varaa, vaan oleellinen osa jokaisen hyvinvointia. Suomi on aina ollut tunnettu maailmalla hyvästä, ennakkoluulottomasta ja ihmisläheisestä arkkitehtuuristaan. Tätä ennakkoluulottomuutta tarvitsemme erityisesti nyt, kun yhteiskuntamme on suurissa muutoksissa, Helander muistuttaa.
– SAFAlla on merkittävä rooli suomalaisen rakennetun ympäristön laadun puolestapuhujana. On ilo ja kunnia olla jatkamassa arvokasta työtä 125-vuotiaan SAFAn puheenjohtajana. Rakentamiseen ei kuulu kertakäyttökulttuuri. Meidän velvollisuutemme on rakentaa hyvää, kestävää ja viihtyisää ympäristöä.Rakentamisen moniottelija
Henna Helanderia (s. 1971) voi hyvällä syyllä kuvata rakentamisen moniottelijaksi. Hän on toiminut rakennussuunnittelijana Suomessa ja ulkomailla, asemakaavoittajana, rakennuttajana, asuntotuotannossa, rakennusluvista vastaavana yliarkkitehtina rakennusvalvonnassa ja viimeisimpänä Helsingin lähiöprojektin päällikkönä.
Helanderin merkittävimpiä suunnittelukohteita ovat Weegee-talon muutossuunnitelmat Tapiolassa (Arkkitehtitoimisto Järvinen ja Airas, Airas Arkkitehdit) sekä uus-loft -kerrostalo As Oy Helsingin Runko Helsingissä (Arkkitehdit Helander/Langenskiöld).
Henna Helander valmistui arkkitehdiksi Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 2001.Varapuheenjohtajiksi Eva Geitel ja Jonna Taegen
Liiton varapuheenjohtajana jatkaa Arkkitehtitoimisto ALA:ssa työskentelevä Eva Geitel. Toisena varapuheenjohtajana aloittaa Taegen arkkitehdit -toimiston osakas, Sotera instituutissa väitöskirjaa valmisteleva Jonna Taegen.
Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Mirjam Hyvönen, Harri Hautajärvi ja Miia Perkkiö. Hallituksen jäseninä jatkavat edelliseltä kaudelta Hannu Salmi, Mikko Nurminen, Hanna Pikkarainen, Tomi Perko, Auvo Lindroos ja Gunilla Lång-Kivilinna.Julkaistu 11.12.2017
Takaisin

Hae sivustolta: