Arkkitehdit SAFA 125 vuotta: arkkitehtuuritapahtumia läpi vuoden

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA täyttää 125 vuotta vuonna 2017. Teemalla Luovuus, taito, tulevaisuus – Arkkitehdit SAFA 125 vuotta on luvassa tapahtumia eri puolilla Suomea. Juhlavuoden päätapahtuma HORIZONS – Arkkitehtipäivät järjestetään 19.-20.5. Otaniemessä.
Arkkitehtipäivät -seminaarissa kysytään: Kenen kanssa, miten ja minkälaista arkkitehtuuria teemme tulevina vuosikymmeninä? Puhujiksi on jo varmistunut kansainvälisiä huippunimiä: mm. Achim Menges, Liam Young ja Lina Ghotmeh. Päivät laajenevat juhlavuoden kunniaksi useammalle päivälle arkkitehtuurin viikoksi, kun mm. SAFAn alaosastot järjestävät samalla viikolla suurelle yleisölle suunnattua arkkitehtuuriohjelmaa.
7. kertaa järjestettävä Pohjoiskalottisymposium kokoaa Pohjois-Norjan, -Suomen ja -Ruotsin arkkitehdit pohtimaan arktisen alueen suunnittelun erityishaasteita 23.-24.2. Rovaniemellä. Tapahtuma on osa sekä SAFA 125 -juhlavuoden että Arctic design week’in ohjelmaa. Kansainvälistä arkkitehtuurin päivää vietetään 2.10.
Vuoden 2017 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto julkistetaan kansainvälisenä arkkitehtuurin päivänä 2.10. Samana päivänä järjestetään myös kaikille avoimia ja maksuttomia arkkitehtuurikierroksia eri paikkakunnilla. Kansainvälistä arkkitehtuurin päivää vietetään vuosittain muistuttamaan ihmisiä hyvän elinympäristön merkityksestä.
Päätapahtumien lisäksi eri puolilla Suomea järjestetään pitkin vuotta pienempiä juhlavuoden tapahtumia, seminaareja, luentoja ja näyttelyjä.Seuraa SAFAn blogia ja #safa125
Blogikirjoitukset (osoitteessa blogi.safa.fi) heijastelevat tänä vuonna luovuus, taito ja tulevaisuus -teemoja. Kerran kuussa julkaistaan myös videoblogia, jossa kurkistetaan arkkitehdin työn kulisseihin: ensimmäisenä on vuorossa Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon 2016 voittanut Arkkitehtityöhuone APRT. Juhlavuoden tapahtumia ja uutisia voi seurata #safa125 tunnisteella Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.
Arkkitehtuurin alalla tapahtuu Suomi 100 -juhlavuonna paljon muutakin, seuraa päivittyvää tapahtumakalenteria täällä.Julkaistu 2.2.2017
Takaisin

Hae sivustolta: