Archinfo on nimitetty vastaamaan Suomen Aalto-paviljongista Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2018

Opetus- ja kulttuuriministeriö on 1.11.2017 nimittänyt Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon vuoden 2018 Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Suomen Aalto-paviljongin komissaariksi. Archinfo vastaa Suomen näyttelystä nyt ensimmäistä kertaa.
Maailman arvostetuin arkkitehtuurin esittelyareena, Venetsian arkkitehtuuribiennaali, järjestetään vuonna 2018 kuudennentoista kerran. Biennaali on avoinna yleisölle 26.5.–25.11.2018. Pääkuraattoreina ovat irlantilaisen Grafton Architectsin Shelley McNamara ja Yvonne Farrell, ja biennaalin teemana on ’Freespace’.
”Tavoitteenamme on suomalaisen arkkitehtuurialan vaikuttava läsnäolo Venetsian biennaalissa, kuten uusi, vuoteen 2021 ulottuva strategiammekin määrittelee. Olemme innoissamme mahdollisuudesta päästä toteuttamaan tätä tehtävää yhdessä biennaalipuiston tunnetuimmista paviljongeista”, sanoo Aalto-paviljongin näyttelyn komissaariksi nimitetty tiedotuskeskuksen toiminnanjohtaja Hanna Harris.
Suomalainen arkkitehtuuri on läsnä seuraavassa Venetsian biennaalissa poikkeuksellisen laajasti, sillä vuonna 2018 Suomi vastaa myös Pohjoismaisesta paviljongista. Sen vetovastuu on vuorotellen Arkkitehtuurimuseolla, Ruotsin ArkDesillä ja Norjan kansallismuseolla. Avajaisviikolla järjestetään molempia paviljonkinäyttelyitä tukevaa yhteispohjoismaista oheisohjelmaa yhdessä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n sekä muiden pohjoismaisten arkkitehtiliittojen kanssa. Yhteistyötä tiivistetään myös Suomen esiintymisestä arkkitehtuurin kanssa vuorottelevassa taidebiennaalissa vastaavan Frame Contemporary Art Finlandin kanssa.
Lisätietoja Aalto-paviljongin näyttelyhankkeesta kerrotaan joulukuussa 2017.Julkaistu 10.11.2017
Takaisin

Hae sivustolta: