Alvar Aalto -säätiön uutena johtajana aloittaa arkkitehti Tommi Lindh 1.5.2013 alkaen

Alvar Aalto -säätiön uutena johtajana aloittaa toukokuussa arkkitehti, tekniikan lisensiaatti Tommi Lindh.
Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot.
Alvar Aalto -säätiö toimii sekä Jyväskylässä että Helsingissä. Alvar Aalto -museolla Jyväskylässä on hallussaan maailman kattavin yhden arkkitehdin töiden kokoelma. Alvar Aallon tuotannon kokonaisvaltaista tarkastelua edistetään mm. kokoelmien, näyttelyiden ja monitieteisen tutkimuksen avulla.
Johtajan vastuualue käsittää Alvar Aalto -museon toimintojen lisäksi Alvar Aalto -säätiön yksikköjen yhteisen hallinnon. Säätiöllä on neljä yleisölle avointa kohdetta, Alvar Aalto -museon lisäksi Alvar Aallon kotitalo Helsingin Riihitiellä ja toimisto/ateljee Tiilimäessä sekä Muuratsalon koetalo. Säätiöön kuuluu myös Alvar Aalto -akatemia, joka toimii kansainvälisen ympäristökulttuurin, nykyarkkitehtuurin ja muotoilun keskustelufoorumina. Aallon rakennusten korjaushankkeissa ja niiden ylläpitoon liittyvissä kysymyksissä asiantuntija-apua antava rakennusperintöosasto sijaitsee Helsingissä.
Tommi Lindh siirtyy uuteen tehtäväänsä Alvar Aalto -säätiöön ympäristöministeriön ylitarkastajan virasta, jossa hän on vastannut mm. korjausrakentamisen viranomaisohjauksesta ja kulttuuriympäristön vaalimiseen liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Tätä ennen Lindh työskenteli restaurointiyksikön arkkitehtina ja intendenttinä Museovirastossa. Lindh on toiminut myös kahteen otteeseen Alvar Aalto -säätiön hallituksen puheenjohtajana, joten hän tuntee organisaation hyvin. Hänellä on myös keskeisiä kansainvälisiä luottamus- ja asiantuntijatehtäviä. Hänen monipuolinen työkokemuksensa ja asiantuntemuksensa tukee Alvar Aalto -säätiön asemaa kolmen kansainvälisesti tärkeimmän modernin arkkitehtuurin ja yksittäisen arkkitehdin perintöä vaalivan organisaation joukossa.
Säätiön edellinen johtaja Susanna Pettersson aloitti 1.3.2013 Suomen Lontoon instituutin johtajana.
Lisätietoja: Päivi Hovi-Wasastjerna, Säätiön hallituksen vpj. puh. 050-3684168.
Mahdolliset haastattelupyynnöt: Tommi Lindh, puh. 044-5621625.Julkaistu 22.3.2013
Takaisin

Hae sivustolta: