A6 Oy voitti Munkkiniemen puistotien 25 suunnittelukilpailun

Auratum Asunnot Helsinki Oy järjesti yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa suunnittelukilpailun osoitteeseen Munkkiniemen puistotien 25. Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva kiinteistö tunnetaan myös Kone Oy:n aiempana pääkonttorirakennuksena. Se on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön ja rakentaa myös sen välittömään yhteyteen uusia asuinrakennuksia. Kilpailu järjestettiin rajoitettuna yleisenä suunnittelukilpailuna, jonka osallistujat valittiin osallistumishakemusten perusteella.
Tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvallisesti merkittävään paikkaan arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen kokonaisuus, joka on ratkaistu esteettisesti, kaupunkikuvallisesti, toiminnallisesti ja teknisesti laadukkaasti ja toteuttamiskelpoisella tavalla.
Kilpailuun saapui yhteensä 30 ehdotusta. Voittajaksi valittiin on Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n ehdotus ”Park Ave.” Voittaneeseen Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n työryhmään kuuluvat Jyri Haukkavaara, Jukka Linko, Tapio Saarelainen, Jaakko Sutela, sekä avustajat Samuli Ellä, Karoliina Hautalahti, Jussi Jansson, Jussi Kähkönen ja Hans Nevanperä.
Palkintolautakunnan arvion mukaan voittaneen ehdotuksen vahvuuksia ovat kaupunkikuvallinen kokonaisote, vanhaan kaupunginosaan sopeutuva, mutta selkeästi tätä aikaa edustava uusi arkkitehtuuri, pääkonttorirakennuksen ilmeen kunnioittaminen sekä ammattitaitoisesti ja huolella ratkaistut asuntopohjat. Uudisrakennus sijoittuu luontevasti kaupunkirakenteeseen puistoväylän varteen vanhan asuinkerrostalon linjaan.
– Voittaneessa työssä kokonaisuus on tasapainoinen sekä kiinteistön tilankäytön että kaupunkikuvan kannalta, kuvaa asemakaava-arkkitehti Annukka Lindroos Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta.
– Munkkiniemen alue on arvostettu ympäristö ja Koneen entinen pääkonttori on ainutlaatuinen, kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus. Halusimme kilpailun avulla kutsua suunnitteluun parhaita mahdollisia osaajia, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Auratum Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Matti Äijälä. Olemme erittäin tyytyväisiä kilpailun herättämään kiinnostukseen ja ehdotusten monipuolisuuteen, hän jatkaa.
Kilpailun toisen sijan sai Anttinen Oiva arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Puistossa”, ja kolmanneksi sijoittui Lassila Hirvilammi arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Kruunu”. Alueen asemakaavaa muutetaan kilpailutuloksen pohjalta. Asemakaavaluonnosta on tarkoitus esitellä yleisölle syksyllä 2012.
– Lehdistökuvat Helsingin kaupungin aineistopankissa: http://aineistopankki.hel
– Kilpailutyöt: http://laituri.hel.fi/munkkiniemenpuistotie25Lisätietoja:
– asemakaava-arkkitehti Annukka Lindroos, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 050 548 6444, annukka.lindroos(@)hel.fi
– palkintolautakunnan sihteeri, arkkitehti Mervi Savolainen, ISS Proko Oy, p. 040 542 3096, mervi.savolainen(@)iss.fi
– hankepäällikkö Janne Seeste, Auratum Asunnot Helsinki Oy, p. 0400 850 198, janne.seeste(@)auratum.comArvostelupöytäkirjaPDF 4,6MtMunkkiniemi palkitutDOC 34,5KtJulkaistu 10.5.2012
Takaisin

Hae sivustolta: