Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Pohjoismaiden paviljongissa norjalainen Helen & Hard

Alvar Aallon suunnittelema Suomen paviljonki Venetsian Giardinissa. Kuva: Ugo Carmeni.

Maailman suurin arkkitehtuuritapahtuma, Venetsian arkkitehtuuribiennaali, avautuu yleisölle 23.5.2020. Pohjoismaiden paviljongin näyttelystä vastaavat Suomen arkkitehtuurimuseo, Norjan kansallismuseo Nasjonaalmuseet ja Ruotsin arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDes. Tänä vuonna näyttelyn kuratoriaalinen ja tuotannollinen vastuu on Norjan kansallismuseolla.

Pohjoismaiden paviljongin näyttelyn tekijäksi on valittu norjalainen arkkitehtitoimisto Helen & Hard. Biennaalin pääkuraattorin Hashim Sarkisin valitseman kattoteeman “How Will We Live Together?” alla pohditaan, miten arkkitehdit voivat olla mukana luomassa uusia yhteisöjä. Pohjoismaiden paviljongin ohjelma julkaistaan alkuvuodesta 2020.

Helen & Hard

Arkkitehdit Siv Helene Stangeland ja Reinhard Kropf perustivat Helen & Hard -arkkitehtitoimiston Norjan Stravangeriin vuonna 1993. Toimisto työllistää tällä hetkellä 26 henkeä, ja se tunnetaan innovatiivisesta puun käytöstä sekä kokeellisista asuntohankkeistaan.

Pohjoismainen yhteistyö

Pohjoismaiden paviljonki on Ruotsin, Suomen ja Norjan yhteisomistuksessa. Tulevan arkkitehtuuribiennaalin näyttelyn tuotannosta vastaa Oslossa sijaitseva Norjan kansallismuseo yhteistyössä Suomen arkkitehtuurimuseon ja Ruotsin arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDesin kanssa. Näyttelyn komissaarina toimii Stina Högkvist (Norjan kansallismuseo) yhteistyössä Reetta Heiskasen (Arkkitehtuurimuseo) ja Kieran Longin (ArkDes) kanssa. Statsbygg vastaa paviljongin peruskorjauksesta ennen näyttelyn avajaisia.

Näyttelytiimi

Näyttelyn kuratoi Martin Braathen ja projektipäällikkönä toimii Catherine Furuholmen Norjan kansallismuseosta.

Hae sivustolta: