Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn EKO-BOXI esittelee ekologisesti kestävää rakentamista verkossa

Lehdistötiedote

7.5.2014

Rakennus voi jo nykytekniikalla tuottaa enemmän energiaa kuin se kuluttaa. Villieläimet ja palstaviljely voidaan ottaa osaksi kaupunkisuunnittelua, ja 1970-luvun lähiötalo voidaan muuttaa ultraenergiatehokkaaksi passiivitaloksi ilman että asukkaat joutuvat muuttamaan kodeistaan ja vuokrat nousisivat merkittävästi. Kestävä rakentaminen etsii keinoja muuttaa rakennettua ympäristöä vähemmän energiaa kuluttavaksi ja ympäristöä kuormittavaksi.

SAFAn julkaisemalle EKO-BOXI -verkkosivustolle on koottu tietoa kestävästä rakentamisesta teemoittain: yhdyskuntasuunnittelusta, uudisrakentamisesta ja korjausrakentamisesta. Kukin teema pitää sisällään tietotekstin, laajemman rakentajan muistilistan ja kohde-esittelyjä sekä linkkejä lisätietoihin. Lisäksi sivuilta löytyy taustatietoa ja laaja linkkilista.

EKO-KARTTA esittelee suomalaisia kestävän rakentamisen arkkitehtuurikohteita ekotaloista ja ekokylistä energiaa tuottaviin toimistorakennuksiin ja lähiöuudistuksiin. Kohteita voi etsiä aihepiireittäin tai kartalta.

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden hupeneminen ovat maapallon eliöyhteisön – myös ihmisen – suurimmat uhkatekijät. Nykyisellään rakennusten osuus Suomen hiilidioksidipäästöistä on yli kolmannes ja liikenteen osuus viidennes. Rakentaminen kuluttaa huomattavan määrän luonnonvaroja ja tuottaa jätteitä ja muita päästöjä. Meillä on monta painavaa syytä pyrkiä kestävyyteen.

Eko-BOXI -sivustoa on päivitetty talvella 2013-14 ja se löytyy  osoitteesta http://eko-boxi.safa.fi. Sivut on toteuttanut arkkitehtiylioppilas Pekka Hänninen. Hanke on SAFAn kestävän kehityksen alaosaston EKO-SAFAn käynnistämä.

 

Lisätietoa:

Pekka Hänninen, p. 040 747 25 78

Hae sivustolta: