Suomen Arkkitehtiliitto kiittää sisäministeriön päätöstä: Alvar Aallon syntymäpäivä arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäiväksi

Sisäministeri Krista Mikkonen on hyväksynyt arkkitehtuurin ja muotoilun alojen yhteisen liputuspäivähakemuksen. Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maassa torstaina 3.2. Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kunniaksi.

Kuva: Ida Uotila

”Kulttuuri, joka ympäröi meitä päivittäin saa tänään oman liputuspäivän! Kiitän sisäministeri Krista Mikkosta, että arkkitehtuuri ja muotoilu – Suomi-kuvan vahvat muotoilijat ja oleellinen osa hyvinvointiamme – saavat liputuspäivän Alvar Aallon syntymäpäivänä 3.2. Tämä on ilon päivä”, SAFAn puheenjohtaja Henna Helander iloitsee.

”Tulemme nostamaan lipun Alvar Aallon suunnittelemassa Paimion parantolassa torstaina 3.2. katsoen kohti tulevaisuutta parantolan kattoterassilta.”

Vuosi sitten yksitoista arkkitehtuurin ja muotoilun alan organisaatiota teki esityksen Alvar Aallon syntymäpäivän 3.2. nimeämisestä Alvar Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kansalliseksi liputuspäiväksi. Liputuspäivällä halutaan juhlistaa arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä hyvinvointivaltiomme rakentajina.

Akateemikko Alvar Aallon syntymäpäivää on vuodesta 2012 vietetty arkkitehtuurin päivänä. Haluamme antaa päivälle selkeän merkityksen: juhlistaa yhdessä arkkitehtuuria ja muotoilua sekä niiden avulla rakennettua Suomi-kuvaa, yhteisiä arvojamme ja sitä jatkuvaa jälleenrakentamista, jota alamme edelleen yhteiskunnan muutoksissa toteuttavat ja näin luovat aina eri aikakausina uutta sivistyksen ja kulttuurin historiaa, liputushakemuksessa todetaan.

Liputushakemuksen allekirjoittivat yhdessä Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Designmuseo, Espoon modernin taiteen museo, Ornamo ry, Rakennustietosäätiö RTS, Sisustusarkkitehdit SIO, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen arkkitehtuurimuseo ja Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä juhlitaan jälleen 3.–6.2.

Arkkitehtuurin ja muotoilun organisaatiot järjestävät tapahtumakokonaisuuden ’Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät’ 3.–6.2. teemalla Kestokulttuuri. Tavoitteena on kiinnittää huomio siihen, miten arkkitehtuuri ja muotoilu luovat ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja esteettisesti kestäviä arjen ja juhlan ympäristöjä ja esineitä, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Verkossa ja eri puolilla Suomea järjestetään työpajoja, keskusteluja, opastuksia ja somekampanjoita. Tapahtumat on suunnattu arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneelle suurelle yleisölle.

arkmuoto.fi
#arkmuoto #kestokulttuuri

Hae sivustolta: