Ehdota vuoden 2020 Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaa

Ehdota Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaa 17.4. mennessä!

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on jakanut vuodesta 2013 lähtien Otto-Iivari Meurman -palkinnon. Otto-Iivari Meurman -palkinnon tarkoituksena on lisätä kiinnostusta suomalaiseen yhdyskunta- ja kaupunkisuunnitteluun sekä antaa tälle toiminnalle valtakunnallisesti arvoa ja tunnustusta. Palkinto jaetaan tunnustuksena arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on merkittävästi vaikuttanut hyvän elinympäristön luomiseen. Palkinnon ovat saaneet emeritusprofessori Jere Maula 2013, Reino Joukamo 2014, Arkkitehtuuritoimisto B&M 2015, arkkitehdit Trevor Harris ja Hennu Kjisik 2016, Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehdit Riitta Jalkanen, Pekka Pakkala, Mikael Sundman ja Matti Visanti 2017, Maija Anttila 2018 sekä Kaj Nyman 2019.

Palkinnon myöntämisen perusteena voi olla arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen kaupunkisuunnittelukohde tai sarja kohteita taikka pitkäjänteinen toiminta innovatiivisen ja laadukkaan yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Perusteena voi olla myös uraauurtava yhdyskunta- tai kaupunkisuunnitteluun liittyvä tutkimus-, kehitys- tai opetustoiminta taikka ansiokas elämäntyö alueiden käytön suunnittelun parissa.

Palkinto jaetaan vuosittain. Ehdotusten joukosta palkinnon saajan valitsee lautakunta, jonka Suomen Arkkitehtiliiton hallitus on nimennyt. Palkintona luovutetaan pronssinen Otto-Iivari Meurman -mitali ja kunniakirja.

Palkintolautakunta pyytää perusteltuja ehdotuksia Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaksi 17.4.2020 mennessä. Ehdotukset tulee toimittaa osoitteeseen Suomen Arkkitehtiliitto SAFA / Marja Mesilä, Malminkatu 30, 00100 Helsinki tai sähköpostitse marja.mesila@safa.fi.

Sekä OIM-palkinto että SAFA-palkinto oli tarkoitus jakaa toukokuussa Arkkitehtipäivien yhteydessä. Tämänhetkisestä tilanteesta johtuen, ne tullaan jakamaan myöhemmin erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Hae sivustolta: