Otto-Iivari Meurman -palkinto 2016 arkkitehdeille Trevor Harris ja Hennu Kjisik

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää vuoden 2016 Otto-Iivari Meurman -palkinnon arkkitehdeille Trevor Harris ja Hennu Kjisik pitkäjänteisestä toiminnasta innovatiivisen ja laadukkaan kaupunkisuunnittelun hyväksi. Palkinto myönnettiin tänään 22.4. Tampereella järjestetyillä Arkkitehtipäivillä.

–      Palkinto jaetaan kahdelle aktiiviselle ja kansainväliselle kaupunkisuunnittelijalle, jotka ovat urallaan vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen kaupunkisuunnitteluun kilpailutoiminnan, suunnittelutyön ja erityisesti opetustoiminnan kautta, palkintolautakunnan puheenjohtaja Paula Keskikastari sanoo.

Trevor Harris on toiminut kaupunkisuunnittelun professorina Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksella vuodesta 1999. Hennu Kjisik on toiminut Oulun yliopiston arkkitehtiosaston yhdyskuntasuunnittelun professorina vuodesta 2010.

–      Harris ja Kjisik ovat tuoneet opetukseen kansainvälisyyttä, perspektiiviä ja inspiroineet uusia arkkitehtipolvia yhdyskuntasuunnittelun pariin. Opetukselle ominaista on ollut uudenlainen, yksilöiden omaa rohkeutta ja omatoimisuutta korostava asenne, Keskikastari sanoo.

Ennakkoluuloton ote kaupunkiympäristön kehittämiseen

Trevor Harris ja Hennu Kjisik perustivat toimiston yhdessä vuonna 1985. Toimiston töihin lukeutuu mm. Kalasataman ja Viikinmäen yleissuunnitelmat Helsingissä sekä Aviapoliksen ja Marja-Vantaan alueiden suunnitelmat Vantaalla. Töissä on ennakkoluuloton ja raikas ote suomalaisen kaupunkiympäristön kehittämiseen.  Toimiston töitä on julkaistu laajasti alan lehdissä ja näyttelyissä, mm. Venetsian biennaalissa vuosina 2004 ja 2006.

Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik on osallistunut aktiivisesti kilpailutoimintaan jo yli 30 vuoden ajan ja heidät tunnetaan uusien kaupunki- ja asuntotypologioiden puolestapuhujana. Voittaneita suunnitelmia ovat olleet: mm. Ylöjärven keskusta, Espoon keskus, Marja-Vantaa, Helsingin Kalasatama, Jyväskylän Lutakko. Saavutuksiin kuuluu myös 35 muuta palkintosijaa. Harris ja Kjisik ovat toimineet tuomarina useissa kansallisissa ja kansainvälisissä arkkitehtikilpailuissa.

 

Lisätietoja:

–       Paula Keskikastari, pj, O.I. Meurman palkintolautakunta, p. 050 558 9214

–       Hennu Kjisik, Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik, p. 050 469 6704

Hae sivustolta: